Ik vind jullie blad echt geweldig! Maar mijn vraag is: hoe moet je een condoom omdoen? Mijn vriendje en ik willen ‘het’ heel graag gaan doen, maar ja, dat condoom, hè…

Goed dat jullie nadenken over condooms voordat jullie beginnen. Een goede voorbereiding is altijd beter dan een soa  oplopen of onbedoeld zwanger raken. Hier is jullie stap voor stap-uitleg.
1.    Haal het condoom uit de verpakking door deze aan de zijkant in het midden te scheuren en beide helften naar beneden te trekken. Zo kun je het condoom er makkelijk uit  halen. Gebruik nooit een mes of een schaar om de verpakking open te maken, dan kan de condoom beschadigen.
2.    Zorg ervoor dat de voorhuid van de penis naar achteren is geschoven. 
3.    Knijp het topje van het condoom dicht tussen je duim en wijsvinger zodat er  geen lucht meer in zit en er ruimte overblijft om sperma op te vangen. 
4.    Plaats het condoom op de top van de stijve penis en rol het condoom met de andere hand zo ver mogelijk naar beneden. 
5.    Houd het condoom na de zaadlozing vast bij de rand en trek de penis terug voordat hij weer slap is. Haal het condoom van de penis, leg er een knoopje in. Check, als het goed dicht zit, of er niet toch een gaatje in zat door er een klein beetje in te knijpen. Wikkel het in een wc-papiertje of tissue (wel zo prettig voor degene die de prullenbak leegt) en gooi het condoom weg (niet in het toilet). 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: