Ik heb een megagroot probleem! Ik vind al een tijdje een jongen leuk, dus ik heb hem toegevoegd op Facebook en WhatsApp.

Toen was ik een keer online op Facebook en hij zei hoi. Ik zei hoi terug. En meteen daarna zei hij: wil je een beurt? Ik had niet geantwoord en daarna vroeg hij: welke smaak wil je? Ik dacht dat het een grapje was, dus liet ik het maar zo. Maar een dag later had ik een mail van hem. Daar stond in: wij gaan jou een beurt geven. Daarna kreeg ik nog een mail met: we sleuren je de bosjes in. Vandaag kreeg ik weer zo'n soort mail! ik ben echt bang en weet niet wat ik moet doen! Naar mijn mentor gaan heeft ook geen zin, want hij neemt het niet zo serieus. Naar mijn ouders gaan vind ik ook eng. Die jongen heeft nog een groep vrienden en dat zijn allemaal β€˜van dat soort types’. Een paar vriendinnen weten het wel! Help me, want ik weet echt niet wat ik moet doen.
LB

Natuurlijk moet je wΓ©l naar je mentor gaan. Als deze jongen bij jou op school zit, kan je mentor je helpen. Bewaar in ieder geval de mails en de berichten die hij je stuurt, want ze kunnen dienen als bewijsmateriaal. Het zijn serieuze bedreigingen die je niet zomaar kunt negeren. Want wat als hij doet wat hij schrijft?! Schaam je niet voor je ouders en vertel wat er is gebeurd. Met hun steun sta je sterker als je serieuze stappen wilt ondernemen tegen die jongen(s). Wat deze jongen doet kan en mag niet en jij kunt er zelf voor zorgen dat het stopt. Maar dan moet je het wel vertellen tegen de mensen die je daarbij kunnen helpen.

Β