Ik ben een meisje van 14 jaar en ik ben vorig schooljaar van school veranderd. We hadden laatst een schoolfeest en ik heb een foto van mij op Facebook gezet… Nu heeft de broer van de vriendin van mijn vorige school daarop gereageerd, heel normaal en aardig.

We zijn na een tijdje gaan chatten en hij vroeg of ik een keer bij hun langs wou komen! Ik vind die broer misschien wel leuk, maar ik weet niet of mijn vriendin het goed vindt. En ik vind het raar om met haar broer te gaan… Wat moet ik doen? Met haar broer afspreken en de kans lopen dat ze me haat? Of afwijzen, vrienden blijven, maar voor altijd verliefd blijven?! Verward meisje

Wat dacht je ervan om eens met je vriendin te gaan praten? Zij is de enige die echt een duidelijk antwoord kan geven op jouw vraag. Waarom zou je dat niet nu doen, nu er nog niets is gebeurd. Vertel haar dus gewoon dat je met haar broer aan het chatten bent en dat hij eigenlijk heel erg leuk is. Aan haar reactie merk je vanzelf hoe zij daar tegenover staat. En als dat niet duidelijk is, vraag haar dan gewoon rechtstreeks of ze het vervelend zou vinden als jij een keer met haar broer gaat daten. Dan weet je meteen waar je aan toe bent en kun je zelf de keuze maken wie of wat je belangrijker vindt. 

Lees ook: Help! Mijn vriendin heeft verkering met mijn broer