Geen of juist te veel schaamhaar, een te kleine piemel of te snel klaarkomen. Dacht jij dat alleen girls zich zorgen maken over het fenomeen seks? Think again! Net als meiden kunnen ook jongens er onzeker over zijn. Check deze top 5 met hun grootste seks-onzekerheden maar eens…

#1. Zijn lengte
Eén van de grootste onzekerheden van een boy is de lengte van zijn 'kleine Jan'. Omdat hij net als alle andere jongens graag wil weten of hij een beetje een 'normale' maat heeft, vindt hij het interessant om te weten wat de gemiddelde lengte van een man eigenlijk is. Het antwoord is ongeveer 12 tot 15 centimeter in stijve toestand. Dit is maar een gemiddelde en dus moet een jongen daar vooral niet te veel waarde aan hechten. Hoewel dat soms best moeilijk is. Merk je dat jouw boy zich een beetje schaamt voor de 'zijne'? Probeer hem dan gerust te stellen. Hiervoor hoef je niet direct over zijn lengte te beginnen, maar je kunt het ook wat subtieler aanpakken door hem bijvoorbeeld lief aan te kijken als-ie zijn broek uitdoet.  Trouwens, volgens veel girls maakt het helemaal niet uit hoe lang de piemel van hun vriendje is. Het gaat er namelijk meer om wat hij ermee kan en doet, en dat heeft hij zelf in de hand.

#2. Zijn lichaam
Terwijl veel girls zich het liefst de hele dag in hun kamer willen opsluiten als ze ontevreden zijn over hun te kleine borsten of te dikke benen, kan het andere geslacht er ook wat van. Welke lichamelijke onzekerheden jouw hunk uit zijn slaap houden? Wat dacht je van het feit of-ie wel of niet gespierd genoeg is? Boys denken vaak dat, als ze er stoer en sterk uitzien, wij meiden eerder lekker tegen hen aankruipen. Tja, daar zit ook wel wat logica in, want welke girl wil er nou niet door twee stevige armen getroost worden? Toch betekent dit niet dat alle jongens die niet gezegend zijn met een gespierd lichaam meteen zijn afgeschreven. In tegendeel zelfs! Niet elke meisje valt namelijk op zo'n groot blok met spieren en sommigen hebben juist eerder de hots voor skinny boys of jongens met een gezellig onsje meer (die ook heerlijk stevige armen kunnen hebben). Voor elke boy (én girl) is het dus belangrijk om te beseffen dat niemand perfect is en smaken verschillen. 

#3. Het tempo
Als je met een boy vrijt, is het belangrijk dat het tempo onder de lakens goed is. Dit betekent niet dat je meteen als een razende tekeer moet gaan, want dat is niet altijd even fijn; het gaat er meer om dat je allebei aanvoelt wat het ritme ongeveer moet zijn. Met een eerste keer kan dit best moeilijk zijn. De eerste paar keer is het handig dat hij bovenop ligt. Zo kan hij makkelijker in jou komen, maar als hij nog niet zoveel ervaring heeft, kan het zijn dat hij het moeilijk vindt om te bepalen hoe hij moet bewegen. Daarom gaat-ie misschien iets sneller dan jij eigenlijk zou willen. Wil je dat hij wat langzamer gaat? Probeer hem dan een beetje te sturen. Sla bijvoorbeeld je armen om hem heen en probeer hem hiermee iets rustiger te laten bewegen. Lukt het niet helemaal? Zeg het dan gewoon. Waarschijnlijk heeft hij het zelf niet door, maar weet hij zo dat hij even anders moet bewegen. 

Lees ook: 20 do's and don'ts tijdens het flirten

#4. Doet-ie het wel goed?
Naast het tempo kan een jongen ook twijfelen of hij het goed doet in bed. Vrijen doe je natuurlijk niet in je eentje, dus het is belangrijk dat hij rekening met jou houdt. Als je als meisje voor het eerst seks hebt, kan het pijn doen. Daarom is het belangrijk dat een boy lief is voor je, maar nog beter is het als hij jou extra laat genieten. Dit kan hij doen door jouw gevoelige plekjes te stimuleren met zijn vingers of zijn mond. Grote kans dat jouw lover dit ook eens wil proberen. Erg lief, maar helaas zit hij er ook wel eens naast. Laat het hem dan merken. Hoe? Het ligt eraan wat er precies 'misgaat', maar als hij net naast je gevoelige plekje zit, kun je zijn vingers of mond best zachtjes naar het goede plekje sturen. Dit is helemaal niet onaardig, want juist als hij ziet dat hij nu wel goed zit, wordt hij ook veel meer aangemoedigd om het nog beter te doen.

#5. Zijn schaamhaar 
De één scheert het liever allemaal weg, de ander is blij als-ie eindelijk een goede bos heeft. Het verschilt per boy hoe hij hier tegenover staat. Over het algemeen is het wel zo dat het schaamhaar van jongens in de puberteit begint te groeien. En als al zijn vrienden gezegend zijn met genoeg haar van onderen, maar hij nog niet, kan het opeens een groot onzekerheidspunt zijn. Waarom? Net als bij de groei van borsten, heeft het krijgen van schaamhaar ermee te maken dat je volwassen begint te worden. Daarom willen jongens vooral niet achterblijven op hun meer ontwikkelende vrienden, want anders voelen ze zich minder dan de rest. Het is te begrijpen…

Lees meer: 7 appjes die hij stuurt als-ie je leuk vindt (maar dat niet meteen wil zeggen)