Hiep hoi! Het is Valentijn, de perfecte dag om een move te maken! Heb je al een tijdje de hots voor een überknappe hunk op je sportclub, maar vind je het moeilijk om zijn aandacht te trekken? Of verander jij in een ijsblok als een cutie jouw kant opkijkt? Yep, flirten kan knap lastig zijn. In dit stappenplan lees je alle tips en tricks, dus read and learn en versieren maar!

Stap 1: Let op je houding
De basis van een geslaagde flirt is je lichaamshouding. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar onbewust pik je een heleboel van iemands houding op. Stel je maar eens voor dat je in de schoolkantine een leuke boy onderuitgezakt met een telefoon in zijn hand ziet zitten. Hij is dan wel supercute, maar het komt niet echt uitnodigend over om op hem af te stappen, toch? Hetzelfde geldt ook voor jou. Als je een gesloten houding aanneemt door bijvoorbeeld je armen over elkaar te doen of je te storten op een boek of een tijdschrift, zal een jongen niet snel op jou afkomen, laat staan met je flirten. Dit komt omdat hij door je houding denkt dat je liever alleen wilt zijn. Zonde, want dat is juist niet de bedoeling. Probeer je dus zo veel mogelijk open te stellen en wees er bewust van hoe je zit, staat en loopt. 

Stap 2. Zeg het met lichaamstaal
Net als je houding is ook je lichaamstaal erg belangrijk. Hiermee communiceer je namelijk bijna net zoveel als met woorden en vaak gebeurt het zelfs zonder dat je het doorhebt. Waar je aan kunt denken? Wat dacht je van veel oogcontact en een lief glimlachje? Omdat je de boy in kwestie vaak nog niet zo goed kent, zul je hier vooral zijn aandacht mee moeten trekken. Glimlach dus kort als hij naar je kijkt en probeer zijn blik even vast te houden voordat jullie allebei weer wegkijken. Zo laat je zien dat je geïnteresseerd bent. Let wel op: het is niet de bedoeling dat je hem als een krankzinnige continu en zonder te knipperen aan zit te staren. Ook niet als je daarbij een big smile opzet, want dat kan nogal benauwend en gestoord overkomen. Check daarom goed hoe hij op je reageert. Dwaalt zijn blik ook steeds naar jou af en geeft hij zelfs een glimlachje terug? Dan zit je goed!

Doe ook de test: Wat voor Valentijnsdag past bij jou?

Stap 3. Begin een gesprek
Dit is waarschijnlijk de engste flirtstap, maar helaas wel meteen de belangrijkste: het beginnen van een gesprek. Natuurlijk kun je wachten totdat hij de eerste stap zet, maar als hij net zo zenuwachtig is als jij, kan dat nog heel lang duren. Haal daarom diep adem en doe het gewoon. Het beste is om er niet zo veel over na te denken en het gesprek te beginnen met een simpele begroeting. Aangezien jullie al een tijdje oogcontact hebben gehad, zal hij blij zijn dat je eindelijk naar hem toe bent gekomen. Afhankelijk van de situatie kun je hem vragen hoe hij heet, waar hij vandaan komt en wat hij aan het doen is. Meestal gaat het van hieruit vanzelf. Juist omdat jullie geïnteresseerd zijn in elkaar, wil hij op dezelfde vragen ook jouw antwoorden weten. Is hij stiller dan verwacht? Neem dan nog even de leiding en bedenk over welke onderwerpen je het nog meer kunt hebben zoals zijn favoriete sport, een lastig proefwerk of vervelende leraren. 

Stap 4. Laat zien dat je humor hebt
Boys houden van lachen. Gebruik dus humor om hem te verleiden. Dit betekent niet dat je je opeens moet ontpoppen tot een geweldige moppentapper, want dat komt nep over als je dat niet bent, maar een leuk grapje kan nooit kwaad. Denk maar eens terug aan de meest hilarische momenten met je vriendinnen. Toen kon je toch ook grappig zijn? Waarom dan nu niet met deze boy? Durf jezelf een beetje te laten gaan en vertel iets grappigs. Je zult zien dat alles direct een stuk relaxter gaat. Humor breekt altijd het ijs! 

5. Zet je angst opzij en vraag zijn nummer
Als het gesprek een beetje goed loopt en je het gevoel hebt dat hij je ook wel ziet zitten, kun je er tot slot voor zorgen dat jullie in contact blijven. Geef bijvoorbeeld je nummer, Hyves- of Facebook-adres, of vraag de zijne. Dit bezorgt je waarschijnlijk ernstig knikkende knieën, maar hoe kun je elkaar anders nog een keer zien? Zet dus even je angst opzij en ga ervoor. Nee heb je, ja kun je krijgen. En mocht het toch anders lopen dan gehoopt, je hebt het in ieder geval geprobeerd. Volgende keer ben je in ieder geval een stuk relaxter, want oefening baart kunst!

Doe ook de test: Ben jij klaar voor een vriendje?