Lig je samen met je BF in bed, klaar voor seks, wil hij (opeens) géén condoom gebruiken! Say whut?! En weet je wat het ergste is, door zijn ‘lulsmoesjes’ geef je hem nog bijna zijn zin ook… Trap er niet in, girls! Dit zijn de acht grootste excuses van boys

SMOES 1
‘Sorry, maar een condoom past mij niet.’
Klinklare onzin! Condooms zijn er in heel veel maten, van extra small tot extra large.

SMOES 2
‘Wees maar niet bang, voordat ik klaarkom ga ik er uit.’
Laat je niet om de tuin leiden! In voorvocht zitten spermacellen (risico op zwangerschap) en door het contact van de penis in de vagina kunnen soa’s via de slijmvliezen overgedragen worden.

SMOES 3
‘Ik heb nog nooit echt seks gehad, dus je hoeft niet bang te zijn voor een soa.’
Hmm, en wat dacht je van orale seks met een koortslip? Het herpesvirus kan overslaan op je geslachtsdelen. En wat dacht je van een zwangerschap? Dit ‘lulsmoesje’ is een no-go!

Lees ook: 5 veelgestelde vragen over condooms!

SMOES 4
‘Met een condoom om voel ik niets.’
Tja, hij zal inderdaad minder voelen, maar níéts? Onzin. Als dat zijn excuus is, kun je ultradunne condooms kopen. Wil hij zelfs die niet gebruiken, vraag hem dan eens hoe hij denkt dat een jeukende soa voelt? Of de schoppende voetjes van zijn kind in jouw buik?

SMOES 5
‘Als ik een condoom gebruik, wordt hij niet hard.’
Wedden van wel? Als jij weet hoe je een condoom goed om doet bij hem, leer jezelf dan meteen wat slimme handtechnieken aan. Wedden dat hij hard wordt van jouw aanrakingen?
SMOES 6
‘Ik ben allergisch voor rubber…’
Als dit een smoes is, maak het uit! Maar als dit écht waar is, dan is dat vervelend. Gelukkig zijn er latexvrije condooms. Mocht hij zelfs daar allergisch voor zijn, zoek dan met een dermatoloog uit wat wel mogelijk is. Laat hem een soa-test doen en zorg zelf voor anticonceptie om ongewenste zwangerschappen te voorkomen.

SMOES 7
‘Ik ben bang dat het condoom in jou blijft zitten.’
Dit kan gebeuren, maar komt zelden voor. Zorg dat jij weet hoe je een condoom goed om doet bij je BF. Mocht het je toch overkomen: schrik niet, met je vinger vis je ’t condoom uit je vagina.

Lees ook: 10 dingen die je nog niet wist over condooms!

SMOES 8
‘Een condoom zit vervelend…’
Wat een gejank! Weet je wat pas vervelend zit? Een superskinny ripped jeans met een zwangere buik; dát zit pas vervelend!

Bescherm jezelf!
Realiseer je goed dat jij verantwoordelijk bent voor jouw lichaam! Praat er vooraf met hem over, weet hoe je jezelf beschermt en hoe je een condoom goed om doet bij jouw boyfriend. Hoe luider hij roept dat hij géén condoom wil gebruiken, hoe harder jij moet nadenken of dit wel de boy voor jou is. Doe het in ieder geval niet zonder condoom om hem te pleasen, want jij zit met de gebakken peren als het mis gaat; en of hij dan bij je blijft om je te steunen , is maar de vraag…

 

Beeld: 123RF