Ik zit al een paar maanden te flirten met een jongen. Maar die jongen is de beste vriend van mijn broer! Hij wil niet dat mijn broer weet van hem en mij.

Mijn moeder weet het wel en die zegt dat als het meer wordt tussen mij en die jongen, ik het dan toch moet vertellen aan mijn broer. Maar ik ben bang dat mijn broer dan héél boos wordt en ruzie krijgt met zijn beste vriend. We vinden elkaar echt heel leuk, maar ik wil ook geen ruzie met mijn broer. Alsjeblieft, help mij! Mnc

Probeer eerst eens uit te vinden hoe jouw broer écht denkt over een mogelijke verkering tussen een van zijn vrienden en zijn zusje. Zeg bijvoorbeeld eens voor de grap dat je toch wel héél erg de indruk krijgt dat zijn vriend met jou aan het flirten is, dat het eigenlijk best een lekker ding is en dat je misschien best wel eens een avondje met hem wilt gaan stappen… Aan zijn reactie merk je dan snel genoeg of hij dat vervelend vindt of niet. Het kan in ieder geval zeker geen kwaad om even af te wachten en te kijken of jullie elkaar echt leuk vinden. Als jullie zeker zijn van elkaar, kunnen jullie altijd beslissen of jullie het (samen) gaan vertellen tegen je broer. Want dit is natuurlijk niet alleen jouw probleem, maar ook dat van je vriend. Het gaat immers ook om de relatie met zijn beste vriend.