Jongens en subtiel zijn? Hmm, niet zo’n goede match. Ze bedoelen het vast goed, maar ze zijn héél goed in het plaatsen van opmerkingen die hartstikke onaantrekkelijk zijn. GIRLZ heeft tien opmerkingen op een rijtje gezet die jongens beter maar niet kunnen zeggen…

#1 ‘Deed het pijn toen je uit de hemel viel?’
Kom op, we leven in 2014. Deze openingszin is zó oud, ondertussen mogen jongens wel met wat beters aan komen zetten dan zo’n bekende openingszin. Beetje je best doen, boys!

#2 ‘Heb je nou echt al die make-up nodig?’
‘Al dat make-up vind ik maar niks, ik houd van meiden die nooit make-up dragen!’ Pfft, ja vast. Nou scheelt het even dat meiden zich opmaken omdat zij dat leuk vinden en zij zich er beter door voelen. De reden dat we ons optutten is absoluut niet om die oh zo leuke jongen te versieren (al is dat soms mooi meegenomen), maar om ons een flinke confidence boost te geven.

#3 ‘Jeetje, ben je ongesteld ofzo!’
Serieus? Dat we iets zeggen dat er misschien wat bot uitkwam, betekent niet direct dat we ongesteld zijn. Sowieso: als jongens ook maar één keer ongesteld zouden worden in hun leven, dan zouden ze wel anders piepen. Deze uitspraak zou dan nooit meer uit hun mond komen, wedden?
 
#4 ‘Als ik een meisje leuk vind, beland ik altijd in de friend zone. Zo irritant!’

Een jongen die erover zeurt dat meisjes hem nooit leuk vinden en dat hij altijd in de friend zone belandt? Niet cool. Wij vinden ook vaak genoeg een jongen leuk die ons niet leuk vindt, maar je hoort ons nooit wat zeggen over de friend zone. Girls zijn nu eenmaal niet verplicht om jongens op zo’n moment ook leuk te vinden, sorry guys!

Lees ook: De grootste afknappers bij jongens

#5 ‘Gamen? Kom op man, daar doen meisjes niet aan!’
Meisjes doen niet aan gamen? Ha, dan dagen we boys bij deze uit om een spelletje met ons te spelen. Guess who wins? Yep… Wij!

#6 ‘Doe eens niet zo bitchy’
Dat je je grenzen aangeeft en laat weten dat je iets niet oké vindt, betekent niet dat je bitchy bent. Oké, misschien hebben ze wel een beetje gelijk als jij je inderdaad gemeen gedraagt… maar in alle andere gevallen? Onzin!

#7 ‘Wat is dat op je gezicht?’
Je hebt net een gigantische pukkel op je neus en de jongen met wie je kletst, moet dat zo nodig benadrukken door er keihard een domme uitspraak over te doen. Het resultaat? Jij schaamt je enorm en de jongen verwacht nog een serieus antwoord ook. Blegh.

#8 ‘Oh… Je bent naar de kapper geweest?’
Vol zelfvertrouwen kom je aan op school, want jouw haar ziet er fabulous uit. Je bent naar de kapper geweest en je haar heeft er nog nooit zó perfect uitgezien. Ja, jij bent er helemaal klaar voor: kom maar op met die complimentjes. Maar uh… dan kom je aan op school en krijg je van die ene jongen die je hartstikke leuk vindt, helemaal niks te horen. En als je het hem vertelt, komt er een verbaasde ‘Oh… Je bent naar de kapper geweest?’ uit. Serieus?

#9 ‘Een scheet? Joh, dat is hartstikke natuurlijk. Gewoon laten gaan.’
Eh, scheten en boeren en alle andere lichaamsgassen zijn misschien heel natuurlijk, dat betekent niet dat het tof is als je het alfabet op gaat boeren of als je scheten gaat laten op het ritme van Shake It Off. Die geur! Dat geluid! Vre-se-lijk.

#10 ‘Ben je aangekomen?’
Snapt iemand waarom jongens nog durven deze opmerking te maken? Iemand? Opmerkingen over gewicht (en vooral in combinatie met de woorden ‘aankomen’ of ‘dikker’) kunnen jongens maar beter voor zich houden. Wij vragen tenslotte ook niet aan hen of zij een paar kilo’s zijn aangekomen, toch?

Lees ook: 5 meidenstruggles die jongens niet begrijpen