Ik heb een probleem. Ik heb een heel lief vriendje en ongeveer een half jaar geleden had ik ook met hem, maar toen heb ik het uitgemaakt omdat hij vreemd was gegaan.

Nu heb ik dus weer met hem, maar ik weet niet of ik hem wel kan vertrouwen. Hij heeft wel gezegd dat hij me nooit meer zoiets aan zou doen, maar hij zit op een andere school en hij is ook best knap dus krijgt hij veel aandacht van meiden. Ik houd van hem. Mijn vriendinnen zeggen dat ik stom ben geweest omdat ik weer met hem heb. Kunnen jullie mij helpen? Ik weet niet wat ik moet doen… Mij

Als je hem een tweede kans geeft loop je het risico dat hij opnieuw je vertrouwen beschaamt. Aan de andere kant: misschien was het wel een eenmalige misstap en doet hij het nooit meer… Dat is het risico dat je neemt. Als je echt veel om hem geeft, is er niets op tegen om het nog een keer te proberen. Maak hem wel duidelijk dat je het echt niet accepteert als hij nog eens vreemdgaat. Misschien dat je op den duur het vertrouwen terugkrijgt. Zo niet, dan kun je er altijd nog een punt achter zetten.