De vlinders fladderen door je buik en je kunt niet stoppen met glimlachen als je aan je lover denkt. Toch word je soms een beetje zenuwachtig, want je wilt het niet verpesten door iets verkeerds te zeggen of te doen. Met deze do’s and don’ts komt het helemaal goed!

Don’t: je lover vergelijken met je ex.
Jouw ex ging vreemd, dus dan zal jouw nieuwe lover ook wel vreemdgaan. Als je een keer een slechte ervaring hebt overgehouden aan een vorige relatie is het heel moeilijk om dat los te laten.
Do: dat jouw ex vreemd is gegaan of jou bijvoorbeeld heel onzeker maakte, hoeft niet te betekenen dat jouw nieuwe lover hetzelfde doet. Je kunt iemand niet vergelijken met een ander.

Don’t: hem niet vertrouwen.
Als je hem heel geamuseerd ziet praten met een meisje, is het moeilijk om niet jaloers te worden en boos om hem te worden. Kan je hem wel vertrouwen?
Do: laat het los. Hij heeft niet voor niets met jouw verkering, toch?

Don’t: ergeren aan hem.
Hij eet graag chips met mayo, zijn moeder kiest zijn kleren uit of hij zit supervaak achter de computer… Mmm, is dit jouw prins op het witte paard?
Do: niemand is perfect, dus vergeet die hele eisenlijst. Geniet van elkaar en lach om elkaars gekke gewoontes.

Don’t: dingen overhaasten.
Hij wil graag een stapje verder, maar daar ben jij eigenlijk nog niet klaar voor. Nu twijfel je, want je bent bang dat hij het anders uitmaakt.
Do: zeg eerlijk dat je er nog niet klaar voor bent en wilt wachten. Als hij dat niet begrijpt, is hij niet de moeite waard.

Don’t: je BFF’s vergeten.
Als je verliefd bent, wil je het liefst 24/7 samen zijn. Daardoor heb je minder tijd voor je BFF’s. De kans is groot dat ze zich verwaarloosd gaan voelen.
Do: blijf afspreken met je vriendinnen, zodat je niet het risico loopt hun vriendschap te verliezen. Jouw vriendinnen zijn forever en dat is een boy misschien niet…

Don’t: nerveus zijn of je druk maken om dingen die je zegt.
In het begin ben je misschien een beetje nerveus als je bij je crush bent. Je bent bang om iets raars te zeggen, waardoor hij misschien op jou afknapt.
Do: relax! Je crush is niet voor niks met jou samen. Ontspan en wees jezelf; alles gaat dan een stuk makkelijker.

Lees ook: Gekke dingen die je doet als je verliefd bent