Ik zit met een supergroot probleem. Ik ben een paar maanden geleden gedumpt. Hij ging vreemd en deed dat op een heel smerige manier.

Maar nu droom ik erg vaak over hem. Ik denk vaak aan hem en ik krijg hem maar niet uit mijn hoofd. Ik wil hem bellen, maar ik heb zijn nieuwe nummer niet en ik heb zelf ook een nieuw nummer. Ben ik nou echt nog steeds zo verliefd? Wat moet ik nu doen? A.

Als je liefdesverdriet hebt, ga je door verschillende periodes. Eerst is er een fase van ontkenning. Je gaat gewoon door met je leven alsof er helemaal niks aan de hand is. Daarna volgt een periode van boosheid. Het is uit en daar ben je boos over. Dan komt de volgende fase waarin je je plotseling realiseert dat het Γ©cht uit is. In dit stadium gebeurt het heel vaak dat je toch weer verliefd op je ex wordt. Je denkt dat het misschien toch nog wel goed kan komen en hoopt dat hij ook nog verliefd is op jou. Je onderbewustzijn werkt daar aan mee door te dromen over je ex. Het hoort erbij, daar moet je gewoon doorheen. Jij staat nu aan het begin van de laatste fase: loslaten. Dat is niet gemakkelijk, maar wel noodzakelijk. Accepteer dat het uit is en ga verder met je leven. Je zult zien: over een tijdje word je weer verliefd en kun je je niet meer voorstellen dat je ooit verliefd bent geweest op je ex.

Lees ook: 7 redenen waarom je over je ex-vriendje droomt