Wij zijn twee meiden die heel graag GIRLZ lezen. We lachen vaak om de seksvragen, maar snappen er niet veel van. Daarom schrijven we jullie.

1. Wat is klaarkomen?
2. Wat is ontmaagd zijn?
3. Wat is zelfbevrediging?
4. Wat is sperma?
Twee nieuwsgierige meisjes

Deze onderwerpen komen inderdaad vaak terug. En als je dan niet weet wat het is, kan het inderdaad lastig zijn. Daarom komen hier jullie antwoorden.
1. Je komt klaar of je krijgt een orgasme als je tijdens het vrijen (met iemand anders of met jezelf, en dat laatste is dus zelfbevrediging) een hoogtepunt bereikt. Je merkt dat aan de spieren in je vagina die samentrekken en weer ontspannen.
2. Als je voor de allereerste keer seks hebt met een jongen en hij met zijn penis in jouw vagina gaat, dan ben je ontmaagd. Eigenlijk is ontmaagd worden je allereerste seksuele ervaring. Als je nog nooit seks hebt gehad, ben je nog maagd.
3. Zelfbevrediging is jezelf strelen en vingeren (met je vinger in je vagina gaan) tot je een hoogtepunt (orgasme, klaarkomen) krijgt.
4. Sperma is het vocht dat vrijkomt als een jongen klaarkomt. Dat bestaat voor een deel uit zaadcellen, die ervoor kunnen zorgen dat je zwanger wordt, en de rest uit een vloeistof die de zaadcellen bij elkaar houdt. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Spijt van groepsseks