Ik zit met een probleem. Ik heb een vriendje van 15 die al ontmaagd is, maar ik ben pas over vier maanden 14 en nog niet ontmaagd.

Hij wil met mij naar bed en ik wil dat misschien ook wel, maar ik ben er totaal niet klaar voor en gewoon heel erg bang. Bang dat hij kritiek geeft bijvoorbeeld. En als ik het ga doen na mijn verjaardag weet ik niet hoe ik het moet zeggen tegen mijn ouders. Het grootste deel van het probleem is angst, misschien ben ik er eigenlijk wel klaar voor. Ik weet niet hoe ik dit probleem moet aanpakken en mijn vriendinnen ook niet. Ik heb echt hulp nodig, dus willen jullie mij alsjeblieft helpen?

Stapje voor stapje graag…. Je bent nog maar 13. Je vriendje mag nog zoveel ervaring hebben, seks is niet iets dat je op afspraak doet. Het gevoel seks met elkaar te hebben groeit omdat je elkaar lief vindt, vertrouwt en een bijzonder moment wilt delen. Niet omdat de een wel al ontmaagd is en de ander niet. Je bent pas klaar als jullie samen zo ver zijn om de stap te nemen. Zolang jij nog bang bent, ben jij in ieder geval niet klaar! Daar heeft je leeftijd of je verjaardag niets mee te maken.