Ik heb een serieus probleem. Ik ben 15 en mijn vriend 16, we zijn samen al heel ver gegaan en hebben besloten om seks te gaan hebben.

We zijn allebei elkaars eerste. Maar net op het moment dat we seks willen hebben en hij een stijve heeft, wordt hij weer heel snel slap. Dus lukt het telkens niet. Hij is al naar de dokter geweest, maar die zegt dat het niks is. Toch lukt het niet, wat is er aan de hand en wat kunnen we hieraan doen?

Wanhopig kind

Jullie willen heel graag seks en dat is natuurlijk heel spannend. Waarschijnlijk hebben jullie daar eerst over gepraat en uiteindelijk samen besloten dat jullie het ook echt willen gaan doen. En dan is het logisch dat het dan ook gaat gebeuren. Maar juist op dat moment laat het lichaam van jouw vriend hem in de steek. Het lijkt er toch op dat dat alles te maken heeft met de spanning van het moment. Jullie hebben afgesproken om seks te hebben en op dat moment mรณet hij een erectie krijgen en houden. Als de spanning dan te groot wordt, kan het gebeuren dat het gewoon niet lukt. Misschien is het slim om samen af te spreken om voorlopig gewoon te vrijen, maar niet all the way te gaan. Gewoon genieten van elkaar, zonder dat er meteen iets moet gebeuren. Je zult zien dat er dan vanzelf een moment komt waarop jullie, zonder dat er van tevoren over is gepraat, seks hebben.

Lees ook: Tips voor de eerste keer