Ik heb het ongeveer 4 maanden geleden uitgemaakt met mijn vriend, waar ik 8 maanden mee had. De afgelopen weken begon ik hem weer wat vaker te zien en ik kreeg het gevoel terug.

En volgens zijn vrienden heeft hij me ook altijd nog leuk gevonden. Alleen, ik ben een weekje op vakantie geweest en toen ik terugkwam, had hij opeens iets met mijn beste vriendin. Ik kan het nog steeds niet geloven, van allebei niet. Zij waren wel al heel lang bevriend en spraken ook wel eens af, maar ze zagen elkaar als broer en zus. Tenminste, dat dacht ik. Maar nu ze verkering hebben, weet ik niet meer wat ik moet doen. Doet hij dat nu alleen om mij jaloers te maken of vindt hij haar echt leuk? En wat als hij weer uiteindelijk bij mij terugkomt, moet ik het hem dan vergeven of niet?
Xxxxx

Hij is je ex en het is al vier maanden uit. In die tijd heeft hij niet zelf tegen jou gezegd dat hij je nog steeds leuk vindt. Je hebt het gehoord van zijn vrienden. Hij heeft ongetwijfeld veel verdriet gehad toen jij het uitmaakte, maar blijkbaar is hij daar nu overheen. Het is dan ook niet vreemd dat hij opnieuw verliefd is geworden. Dat het om jouw beste vriendin gaat, is niet leuk, maar je kunt daar niet veel tegen doen. Ze doen niets verkeerd, want het is immers al lang uit. Daarom valt er ook niets te vergeven als hij bij je terug zou komen. Maar die kans lijkt klein. Want het feit dat jij hem terug wilt, betekent niet dat hij dat ook wil.

Lees ook: Hoe kom je over je ex-vriendje heen?