ex liegen

Talk: ‘Ik vind de ex van mijn vriendin leuk’

Hallo, ik heb een probleem. Ik ben verliefd op de ex van mijn bestie en ik weet niet wat ik nu moet doen. Kunnen jullie mij helpen?

Ik ben verliefd op de ex van mijn bestie

Ik heb echt een rotprobleem. Mijn vriendin had een vriendje en dat is net uitgegaan. Alleen, ik vind hem nu leuk en ik denk dat ik verliefd ben op haar ex. Maar ik ben zo bang dat mijn vriendin boos wordt. Ik wil haar niet kwijt.

Houd rekening met de gevoelens van je bestie…

Het is uit tussen je vriendin en haar vriendje en dat heeft een reden. Ze vinden elkaar in ieder geval niet meer leuk genoeg om verkering te hebben. Wat jij moet/kunt doen, hangt een beetje af van de manier waarop het is uitgegaan. Als je vriendin heel veel liefdesverdriet heeft omdat het uit is, dan is het verstandig om rekening te houden met haar gevoelens voordat je iets zegt over jouw gevoelens voor haar ex-vriendje. Maar als zij degene was die het heeft uitgemaakt, ligt de situatie misschien wel veel minder gevoelig. Vertel haar gewoon eens dat je hem eigenlijk best wel leuk vindt. Aan haar reactie merk je dan vanzelf of zij daar problemen mee heeft of niet. Als je dan ook nog zegt dat je haar niet wilt kwetsen en rekening houdt met haar gevoelens, kan ze niet anders dan dat heel erg op prijs stellen. Zeker als je laat weten dat je niets met hem begint zolang zij dat moeite mee heeft. Dan weet ze dat jij écht een goede vriendin bent!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Yifei Fang, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is jouw advies?

Gerelateerde artikelen