Ik wil ff zeggen dat jullie echt een heel leuk blad hebben! Maar ik zit met een mega probleem en ik hoop dat jullie me willen helpen. Ik heb anderhalve maand met een heel leuke jongen gehad.

Dat is inmiddels al wel drieënhalve maand geleden, maar ik heb er nog steeds verdriet van. Het klinkt misschien raar, maar het is nou eenmaal zo. Hij was ook de eerste met wie ik heb gezoend en ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen sinds die tijd. Het probleem is: ik kan hem echt niet vergeten. Ik loop op school constant langs hem en mijn vriendinnen noemen wel eens zijn naam. Ik denk dan de hele tijd aan hem. Nu heeft mijn vriendin een vriend en zijn beste vriend vind ik ook wel leuk. Mijn vriendin heeft al tegen haar vriend gezegd dat ik dat vind. Volgens mij weet die jongen het nu ook. Ik vind dat niet erg hoor, maar het probleem is: ik kijk in de pauzes meer naar mijn ex dan naar die andere jongen… Ik wil mijn ex echt wel vergeten maar het lukt niet. De tijd die ik met hem had, was veel te mooi. Weten jullie misschien een oplossing voor mij?

Hij was je eerste vriendje, de eerste jongen met wie je ooit hebt gezoend. Daardoor zal hij altijd een speciaal plekje in jouw hart hebben. Die eerste keer vergeet je immers nooit. Maar hij is wel je ex. Natuurlijk heb je er verdriet van, maar waarschijnlijk weet je ook heel goed dat hij niet meer wil. En dus zul je plaats moeten maken in je hart voor een nieuwe liefde. Koester de herinneringen aan de tijd die jullie samen hebben gehad. Hij heeft je meer zelfvertrouwen gegeven, je hebt er dus iets moois aan overgehouden. Als je hem ziet, denk dan aan die goede dingen, maar vergeet niet door te gaan met je eigen leven. Kijk dus vooral ook naar die andere jongen. Wie weet, misschien wordt het met hem wel veel mooier!