condoom gaatje

Talk: ‘Er zat een gaatje in het condoom’

Ik ben een paar maanden geleden voor het eerst met mijn vriendje naar bed geweest. Het was heel fijn, we begonnen gewoon te zoenen, toen begonnen we elkaars lichaam te verkennen. Hij begon me te vingeren en te beffen, ik ging hem aftrekken enzo.

Nu ben ik bang dat ik zwanger ben

Ik ben een paar maanden geleden voor het eerst met mijn vriendje naar bed geweest. Het was heel fijn, we begonnen gewoon te zoenen, toen begonnen we elkaars lichaam te verkennen. Hij begon me te vingeren en te beffen, ik ging hem aftrekken enzo. En toen uiteindelijk hebben we ‘het’ gedaan, met condoom. Maar toen hij eruit ging en het condoom afdeed, zat er een minuscuul klein gaatje in.

Mijn vraag is, kan een zaadje door zo’n extreem klein gaatje? Want anders ben ik nu misschien zwanger, en ik durf echt niet aan mijn ouders te vertellen dat ik het heb gedaan en ik durf ook geen zwangerschapstest te doen. Zijn er andere manieren om erachter te komen of ik zwanger ben? Ik ben 16 en vind mezelf te jong als moeder.

Als er een gaatje in het condoom zit, is het condoom niet meer betrouwbaar en bestaat er inderdaad een kans dat je zwanger kunt worden.

Het is al een paar maanden geleden dat het is gebeurd, schrijf je. Dan zou je in de tussentijd al een keer ongesteld moeten zijn geweest en weet je dus of je wel of niet zwanger bent. Als je nog niet ongesteld bent geweest, dan is het zeker verstandig om een zwangerschapstest te doen. Die kun je gewoon kopen bij elke apotheek en drogist en je hebt de uitslag binnen een paar minuten. En de volgende keer als zoiets gebeurt: haal dan de volgende dag een morningafter pil bij de drogist of apotheek. De pil kost ongeveer 13 euro en je hebt er geen doktersrecept voor nodig.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij dit wel eens gehad?

  • nynke_vreeze
    nynke_vreeze
    Reactie: Ö
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen