Ik had een week verkering met een hele lieve jongen, maar ik voelde me er niet goed bij en heb het daarom uitgemaakt. Ik kon gewoon al die drukte niet aan (al dat geroddel en dat gelach). Is dit normaal en ga ik dit later ook krijgen als ik verkering heb?

Ook heb ik last van schuldgevoelens omdat ik het hart van die jongen heb gebroken. En eigenlijk zou ik nu wel weer verkering met hem willen. Mijn hart zegt ja, maar mijn verstand zegt nee. En nu is er ook nog een jongen (mijn eerste lief) die mij voortdurend zit te plagen en uit te lachen. Ik weet niet hoe ik dat kan stoppen. Ik heb al eens gezegd dat ik naar de directeur zou gaan, maar in werkelijkheid durf ik dat niet. De zielenbreekster (14)

Tja, als je verkering hebt, dan wordt er over je geroddeld. Dat kun je niet voorkomen. Als je verliefd bent op een jongen en je wilt verkering met hem, moet je dat doen zonder je iets aan te trekken van het geroddel en gelach. Het houdt vanzelf op zodra ze iemand anders hebben om over te roddelen. En wat betreft dat gebroken hart: de kans dat jouw ex na slechts een week een gebroken hart heeft, is niet zo heel erg groot. Tenzij je hem natuurlijk heel erg hebt gekwetst. Of je weer verkering met hem moet nemen, is iets wat je zelf moet beslissen. Volg je gevoel en doe wat je denkt dat goed is. Als je hem uitlegt dat je het hebt uitgemaakt omdat je niet tegen het geroddel kan, begrijpt hij dat vast wel. En dan je eerste lief, de plaaggeest. De volgende keer dat hij vervelend doet, zeg je tegen hem: β€˜Ik vind dit niet leuk. Ik wil dat je ermee ophoudt.’ Doet hij dat niet, dan zeg je: β€˜Als jij hier gelukkig van wordt, veel plezier dan!’ Alle kans dat hij dan met zijn mond vol tanden staat en niets meer weet te zeggen. Het is geen garantie dat hij dan ophoudt met plagen, maar als je deze houding blijft aannemen, zal hij er steeds minder plezier in krijgen.