Ik heb een vriendje via een site. Ik hou zielsveel van hem, maar toch was ik zo dom om het uit te maken. Toen het uit was, is hij heel ziek geworden. Hij is weggelopen en in coma gevonden.

Ik vond dit heel erg en dacht: dit is mijn schuld. Dat is het eigenlijk ook. Want ik heb zijn hart gebroken. En nu is mijn hart ook gebroken. Ik durf hem niet meer te vragen want hij is heel weinig online. Het allerergste is dat hij in BelgiΓ« woont en ik in Nederland. Ik zie hem dus nooit meer. Hem bellen is ook geen goed idee, want als ik contact met hem zoek zien mijn ouders het namelijk. En die weten er niets van. Een vriendin van mij weet er als enige van, maar zij kan me ook niet helpen. Ik ben zo bang, ook al heb ik gelukkig wel gehoord dat ie wakker was. Ik wil gewoon dat alles gaat zoals het hoort te gaan. Hij en ik samen en dat mijn ouders ervan weten. Maar ik durf het niet te vertellen! Alsjeblieft help me! Ik weet gewoon niet wat ik moet. Een meisje in nood

Jullie kennen elkaar via internet en hebben β€˜verkering’ gehad terwijl jullie elkaar nooit hebben gezien. En nu denk jij dat hij zo verdrietig was toen jij het uitmaakte, dat hij daardoor ziek is geworden, weg is gelopen en een ongeluk kreeg waardoor hij in een coma raakte? Misschien is dat toch iets te ver gezocht. Misschien was hij inderdaad heel verdrietig toen jij het uitmaakte, maar eigenlijk kenden jullie elkaar niet. Jullie hebben elkaar nooit in het echte leven gezien. Het is daarom moeilijk voor te stellen dat dat de enige reden is waarom hij in coma lag. Waarschijnlijk heeft hij nog veel meer in zijn leven meegemaakt, waardoor deze dramatische dingen konden gebeuren. Dat is heus niet alleen jouw schuld. Vergeet ook niet: je hebt het uitgemaakt met hem. Dat heb je met een reden gedaan. Dat je nu zegt dat je zielsveel van hem houdt, heeft misschien meer te maken met wat hem is overkomen en minder met de echte gevoelens die je voor hem hebt. Schuldgevoel en medelijden zijn slechte raadgevers als het gaat om liefde. Als je zeker wilt weten hoe het met hem gaat en hoe hij over jou denkt, dan zul je toch een keer contact met hem moeten opnemen. Stuur hem eventueel een brief waarin je uitlegt hoe je je voelt. Als je echt zo veel van hem houdt, hoef je dat niet te verzwijgen. Ook niet tegenover je ouders.

Lees ook: Tips tegen luddevedu!