Een jongen die ik al langer kende, heeft me gebruikt. Hij begon ineens weer tegen me te praten. We begonnen weer af te spreken, waardoor ik gevoelens voor hem kreeg. Maar hij was supervaag bezig; ik wist ik niet of hij hetzelfde voor mij voelde.

Uiteindelijk bleef ik wel bij hem slapen. Eerst gingen we samen op stap en daarna zoende hij me en toen we bij hem thuis waren gebeurden er nog veel meer dingen. De dag erna deed hij alsof we verkering hadden. Ik twijfelde heel erg en ’s avonds, toen ik bijna naar huis moest, vroeg ik aan hem wat ik nou precies voor hem betekende. Toen zei hij keihard: ‘Ik voel niets voor je. Ik ben nog niet toe aan een vaste relatie’. Ik voel me nu echt gebruikt. Ik krijg hem maar niet uit me hoofd. Wat moet ik doen?

Het lijkt er inderdaad op dat hij je heeft gebruikt. Al lopen er ook jongens rond die blijkbaar niet beseffen dat je, als je de nacht met een meisje doorbrengt, wel iets meer voor elkaar betekent dan een leuke date. Het vervelende is dat zo’n weekend vaak dermate leuk is dat de klap van zo’n mededeling driedubbelhard aankomt. Je denkt dat de verliefdheid wederzijds is, hij geeft je het gevoel dat je heel speciaal voor hem bent en besteedt veel aandacht aan je. En dan opeens de mededeling dat hij niet toe is aan een vaste relatie. Dat is natuurlijk niet leuk. Hoewel het niet verstandig is, is het begrijpelijk dat je nog steeds verliefd op hem bent. Het is nu eenmaal moeilijk te begrijpen dat iemand zoiets zegt na zo’n leuk weekend. Toch moet je je ook afvragen of je echt wel verliefd op hem wilt blijven. De kans dat je nog een keer door hem wordt gebruikt of afgewezen, is best groot. Wil je dat nog een keer meemaken?

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: