Ik ben een meisje van 17 jaar en ik woon nog thuis. Pasgeleden heb ik een vriendje gekregen. Mijn moeder vindt hem helemaal geweldig en betrekt hem overal bij. Bij familie die hij niet kent wordt hij op de verjaardagskaarten gezet en ze regelt de kerstvakantie al voor volgend jaar. En ik heb pas één maand verkering!

Ik kan er niet tegen en mijn verliefdheid wordt er steeds minder door. Eerlijk gezegd voel ik inmiddels bijna niks meer voor hem. Nu ben ik op wintersport geweest met mijn en zijn familie. Dat was heel gezellig, maar ik zie hem steeds meer als een soort broer. Mijn moeder had de tijd van haar leven, alleen begon ze zodra we in ons eigen huisje kwamen telkens te zeuren dat ik hem wel een keer aan mocht raken, en dat ik het niet moest flikken het uit te maken want dan zou ik voor straf van school moeten. Ik voel me nu dus gedwongen verkering te hebben met een jongen die ik eigenlijk helemaal niet zo leuk vind. Wat moet ik doen?Ik

De meeste brieven gaan over vriendjes die worden afgekeurd door ouders… Jouw brief was trouwens veel langer, maar moest worden ingekort. Tja, wat doe je als je moeder je vriendje té leuk vindt? Moeders zouden nu toch wel moeten weten dat ze zich niet moeten bemoeien met de vriendjes van hun dochters. Keuren ze hem af, dan drijven ze haar in zijn armen. Halen ze hem met open armen binnen, dan ziet dochterlief hem vaak niet meer zitten. Zo werkt dat nu eenmaal. Maar daar heb jij niets aan. Wat kun je doen? Om te beginnen: vertel je moeder dat je het helemaal niet leuk vindt dat ze jouw vriendje zo geweldig vindt. Zeg haar desnoods dat je het zeker uit zult maken als zij doorgaat met waar ze nu mee bezig is. Misschien dat ze dan wat minder overdreven op hem reageert en dat dan ook jouw gevoelens voor je vriendje weer terugkomen. Helpt dat niet, volg dan gewoon je hart. Ga niet door met de relatie omdat je moeder dat wil. Als je niets meer voor hem voelt, maak het dan uit. Het gaat om jouw leven, niet om dat van je moeder. Ze zal misschien wel even boos zijn, maar uiteindelijk zal ze zich er bij moeten neerleggen dat dit jouw keuze is. Trouwens, dat het uit is wil toch niet zeggen dat ze de familie van je vriendje niet meer mag zien? Ze kunnen toch gewoon bevriend blijven? Dan kan ze gewoon doorgaan met het maken van vakantieplannen. Het enige verschil is dan dat jij niet meer zoent met de zoon van haar vrienden!