seks vrijen bloed betrapt seks knipperlichtrelatie talk wanneer klaargekomen talk heb ik een soa pijn bij vingeren

Talk: ‘Heb ik een soa?’

Ik heb een vraagje waar ik graag een antwoord op wil krijgen. Ik ben met een jongen naar bed geweest, maar heb het niet veilig gedaan.

Ik heb een vraagje waar ik graag een antwoord op wil krijgen, namelijk: heb ik een soa?

Ik ben met een jongen naar bed geweest, maar we hebben het niet veilig gedaan. Daarom ben ik daarna naar de dokter geweest voor een soa-test. Hij wil dat niet doen, omdat ik geen klachten heb. Heb ik dan ook echt geen soa?

Anoniem

Nee, dat is niet zeker.

Het is niet zeker dat je geen soa hebt en in principe had je huisarts een test moeten afnemen, al zijn er omstandigheden waarbij een test niet meteen heel dringend is. Bijvoorbeeld als je de allereerste keer seks hebt gehad met een jongen die ook nog nooit eerder met een meisje naar bed is geweest, dan is het risico minder groot. Je hebt nog steeds recht op een soa-test als jij je daar zorgen over maakt. Het is wel zo dat je minimaal een week moet wachten voordat je een test kunt doen. Een aidstest kan zelfs pas drie maanden nadat je onbeschermde seks hebt gehad. Blijf in ieder geval niet wachten tot je klachten krijgt. De meeste vrouwen merken er niets of heel weinig van dat ze een soa hebben, dus ga nog een keer naar de dokter als je bang bent dat je een soa hebt. Oh en gebruik in het vervolg altijd een condoom, dan ben je beschermd tegen dit soort vervelende geslachtsziektes.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken jij alle soa's?

Gerelateerde artikelen