Ik heb een goede vriend en ben verliefd op hem. Hij had eerst met mijn beste vriendin, maar dat is uit. Wel doen ze nog steeds heel veel samen. Ze fietsen zelfs hand in hand. Ik heb haar over mijn gevoelens verteld en ze zei dat ze me begreep, maar toch blijft ze zo close met hem omgaan. Het lijkt wel alsof ze me geen kans geeft.

Mijn andere goede vriendin heeft met hem gepraat en hij zei dat hij echt niks met mij wilde, maar ik ben superverliefd op hem. Ik kan me er niet overheen zetten en huil mezelf in slaap. Kunnen jullie me helpen?

Het zou inderdaad niet leuk zijn als je beste vriendin jou de kans ontneemt om iets met haar ex-vriendje te beginnen. Ze kan best een beetje rekening houden met jouw gevoelens. Aan de andere kant: zij kan er niet voor zorgen dat hij verliefd op jou wordt. Ook niet als ze minder met hem omgaat en niet meer zijn hand vasthoudt tijdens het fietsen. Hij heeft heel duidelijk tegen jouw andere vriendin gezegd dat hij niets met jou wil. Dan kun je nog zo verliefd zijn, dat helpt niet. Hoe moeilijk het misschien ook is: je zult je er toch overheen moeten zetten. Als liefde niet van twee kanten komt, kun je het ook niet afdwingen. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: