Jullie zijn geweldig, maar dat wisten jullie al. Ik heb een dringend vraagje. Ik ben een meisje van 14 jaar en ik heb zin in seks.

Maar ik ben gelovig (christelijk) en mag dus geen seks hebben voor het huwelijk (ook niet zoenen en zo). Maar ik wil dus een dildo gebruiken om dat gevoel te krijgen, maar raak ik er dan niet ontmaagd van? Ik schaam me om dit te vragen en dit is écht de enige manier hoe ik het kan vragen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. x

Het geloof keurt seks voor het huwelijk inderdaad af, maar het geloof is ook tegen zelfbevrediging… Tegelijkertijd zegt God dat al je zonden vergeven worden. Net zoals jij zelf bepaalt wanneer je met iemand seks hebt, zo bepaal jij ook zelf waar de grenzen van jouw geloof liggen. De discussie over wanneer je precies ontmaagd bent, doet er dan niet toe. Voor de een is dat op het moment dat je voor het eerst echte seks hebt, voor de ander wanneer het maagdenvlies dusdanig is uitgerekt dat je niet meer bloedt de eerste keer. Uiteindelijk bepaalt jouw gevoel wanneer je wel of niet bent ontmaagd. Gelukkig hoef je in het christelijke geloof je maagdelijkheid ook niet te bewijzen. Luister dus naar je eigen gevoel. Het gaat erom dat jij je goed voelt, niet wat anderen daarvan vinden.