trouwen seks voor het huwelijk

Talk: ‘Mijn vriend wil geen seks voor het huwelijk’

Ik ben verliefd met ook echt verward. De jongen die ik leuk vind wil wachten met seks tot dat hij getrouwd is. Ik weet niet hoe ik daar mee om moet gaan.

Ik weet niet of ik dat wel aankan.

Ik ben verliefd en ik weet niet wat ik moet doen. Eigenlijk ben ik echt radeloos. Mijn vriend wil geen seks voor het huwelijk. Ik weet dat hij wil wachten op het meisje dat hem vertrouwen geeft en met wie hij gaat trouwen. Ik vind dat heel mooi en bijzonder, want zulke jongens zijn er bijna niet meer! Hij is 19 en ik ben 16, ook al zit hij maar een klas hoger dan ik. Kunnen jullie me helpen? Wat ik moet doen? Ik ben bang dat als ik het zeg, hij niet meer met me wil omgaan of dat ik afgewezen word.

Anoniempje, A.

Waarschijnlijk wil hij wachten met seks tot hij een meisje vertrouwt en getrouwd is.

Maar verliefd worden kun je niet zo goed sturen, dus dat zal hem vroeger of later toch een keer overkomen. Als je echt zo verliefd op hem bent, dan kun je het risico nemen en hem laten weten dat je gevoelens voor hem hebt. Als het wederzijds is, dan kunnen jullie beginnen aan het opbouwen van het vertrouwen dat hij zo belangrijk vindt. Natuurlijk bestaat er altijd een kans dat hij jouw gevoelens niet deelt, maar dat heeft niets te maken met hoe hij tegen liefde in het algemeen aankijkt… Als hij geen seks voor het huwelijk wil, zul je dat moeten leren accepteren als je met hem samen wilt zijn.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij adviseren?

Gerelateerde artikelen