Alle meisjes in mijn klas hebben verkering, behalve ik. Ik heb wel eens een vriendje gehad, maar dat is nu alweer twee jaar geleden. Mensen zeggen altijd dat ik er leuk uitzie, dus dat zou het probleem niet moeten zijn.

Maar de laatste tijd begin ik wel te twijfelen of ik er echt wel leuk uitzie, want waarom heb ik dan nog geen vriendje? Help me alsjeblieft! Mij (15 jaar)

Waarom je geen verkering hebt, is een vraag die niet zo gemakkelijk te beantwoorden is. Blijkbaar ben jij gewoon nog niemand tegengekomen met wie het echt klikt. Kom je wel op plaatsen waar je iemand tegen zou kunnen komen of ben je iemand die na school meteen naar huis gaat en weinig onderneemt? Voor verkering geldt hetzelfde als voor vriendschap – het komt niet vanzelf naar je toe. Daarvoor zul je zelf ook initiatieven moeten nemen. Kijk eens om je heen op school, als je aan het sporten bent of als je uitgaat. Dan zie je vast wel een leuke jongen rondlopen. Wacht dan niet af tot hij vanzelf naar jou toekomt, maar verzamel al je moed en stap op hem af. Grote kans dat een jongen dat initiatief wel waardeert. Of er dan ook echt iets moois uit voortkomt, zul je moeten afwachten. Dat hangt ervan af of het klikt of niet. Ga in ieder geval niet aan jezelf of aan je uiterlijk twijfelen. Als je je slecht voelt over jezelf, word je alleen maar ongelukkiger en eenzamer. Als je lekker in je vel zit, straal je dat uit en zal het gemakkelijker zijn om een vriendje te vinden. Jouw tijd komt nog wel!