Ik was pas op zoek naar iets en mijn ouders waren niet thuis. Ik zocht overal en toen ging ik naar de slaapkamer van mijn ouders. Ik zocht in mijn moeders nachtkastje.

Ik haalde alles eruit en zag toen een langwerpig doosje liggen. Ik ging erin kijken en ik schrok heel erg. Er lag een vibrator in! Ik kon het niet geloven. De batterij zat er niet in. Mijn vader is nogal vaak weg, maar dit is echt niks voor mijn moeder! Ik weet echt niet wat ik moet doen en aan mijn vriendinnen vertel ik het niet want ik schaam me voor mijn moeder. Wat zullen ze wel niet denken? Ik durf het mijn moeder ook niet te vragen want dan wordt ze boos omdat ik in haar nachtkastje keek (ze heeft dat liever niet, nu weet ik dus waarom). Ik wil het liefst weg, ik vind het zo smerig. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Help me! Een hulpeloos meisje

Hoe raar dat soms ook lijkt, ook moeders zijn mensen en ook moeders hebben seksuele gevoelens. Je kunt het je misschien niet voorstellen en je wilt er liever ook niet aan denken, maar je ouders hebben heus ook nog wel seks. En als je vader niet thuis is, zal het ook wel eens gebeuren dat je moeder zichzelf bevredigt. Of ze daarbij die dildo gebruikt, is nog maar de vraag want er zaten geen batterijen in… En dan nog! Wat is daar mis mee? Je schrijft niet hoe oud je bent en of je zelf al seksuele gevoelens hebt. Maar er komt een moment waarop jij die gevoelens ook krijgt en dus de dingen gaat doen die je moeder nu doet. En dat geldt ook voor je vriendinnen. Dat is niet vies, dat is heel normaal. Iedereen doet het, er wordt alleen niet vaak openlijk over gepraat. Beschouw die dildo die je hebt gevonden, dan ook als een geheimpje dat je niet met iedereen deelt. Zoals je weet dat je moeder misschien ook wel eens in haar neus peutert als er niemand kijkt. Er zijn nu eenmaal dingen die je niet aan iedereen vertelt, maar dat wil nog niet zeggen dat je je er vreselijk diep voor moet schamen. Als het je nou Γ©cht heel erg dwars blijft zitten, ga dan toch eens met je moeder praten. Zij is de enige die dat rotgevoel bij je weg kan halen. Misschien heeft ze wel een heel goede verklaring voor die (nooit gebruikte?) dildo.