Ik heb een groot probleem. Ik heb per ongeluk mijn beste vriendin gezoend. Gelukkig was er verder niemand bij, maar mijn vriendin liep wel weg. Toen ik op school kwam de volgende dag, leek het allemaal weer goed te zijn, maar toen zoende ze mij na school.

Ik denk nu dat ik lesbisch ben, maar dat wil ik niet! Wat moet ik doen om over mijn liefde heen te komen? Ik heb hulp nodig, en snel! Please help mij!

Dat je een keer hebt gezoend met iemand van wie je sowieso al heel veel houdt omdat ze je beste vriendin is, wil nog niet meteen zeggen dat je lesbisch bent. Het hoort ook wel een beetje bij je leeftijd om te experimenteren met liefde en je gevoelens te ontdekken. Maak je niet teveel zorgen over wie of wat je nou precies bent. Daar kom je na verloop van tijd vanzelf achter. Ondertussen kun je wel met je vriendin praten over wat er is gebeurd. Zelfs als jullie gevoelens oprecht waren, dan is het misschien toch verstandig om samen te besluiten om daar niet mee door te gaan. Al is het maar om jullie vriendschap niet in gevaar te brengen. Want of het nu gaat om een beste vriend of een beste vriendin: als vriendschap verandert in liefde, heeft dat gevolgen voor de manier waarop jullie met elkaar omgaan. En dat kan gevaarlijk zijn voor de vriendschap.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: