Al sinds de basisschool weet ik dat ik meer voor meisjes voel. Nu zit ik op de middelbare school. Mijn vriendin/klasgenoot weet het ook en ze zegt de hele tijd viezerik en pot.

Ik ben bang dat ze het gaat rondbazuinen. Zelf zegt ze van niet, maar dat heb ik vaker gehoord. Mijn moeder weet het wel, maar we praten er nooit over. Maar mijn gevoelens worden steeds erger en ik kan er met niemand erover praten. Ze zeggen dat ik geen lesbi ben en dat andere meiden die wel zo zijn zich aanstellen. En dat homo, lesbisch en bi niet bestaat. Nu weet ik niet meer wat ik moet doen. Ik durf het niet tegen iemand te zeggen, maar wil het wel uiten en dat ze me dan niet vies en smerig aankijken, maar me begrijpen. Ik weet niet wat ik moet doen!!! Help! Anoniem

Je kunt mensen niet dwingen om je te accepteren zoals je bent, maar je kunt ze wel duidelijk proberen te maken dat homoseksualiteit al lang geen taboe meer is in Nederland. Probeer het onderwerp heel algemeen ter sprake te brengen. Bijvoorbeeld tijdens een discussieles op school of thuis aan tafel. Zo kun je alvast wat meningen peilen. Houd er rekening mee dat mensen heel tolerant kunnen zijn als het om het onderwerp homoseksualiteit gaat, maar dat ze schrikken als het té dichtbij komt. Als jíj degene blijkt te zijn die lesbisch is, vinden ze dat misschien helemaal niet leuk. Het kan even duren, maar ooit zullen mensen jou accepteren zoals je bent. Over dit onderwerp is heel veel informatie te vinden op internet. Dit zijn een paar sites die voor jou interessant kunnen zijn: www.expreszo.nl, www.coc.nl en www.comingout.nl. Op deze sites kun je ook in contact komen met meisjes van jouw leeftijd. Wil je eens praten met iemand, dan kun je bellen met het Gay & Lesbian Switchboard, anoniem (het nummer komt niet op de telefoonrekening) en gratis, dagelijks van 14 tot 22 uur: 020-6236565.