Ik ben heel goede vrienden met een jongen uit mijn klas, maar eigenlijk vind ik hem meer dan leuk. Ik denk dat ik verliefd op hem ben.

Ik durf niet goed verkering te vragen omdat ik bang ben dat onze vriendschap kapot gaat als we iets krijgen en het niet goed gaat Wat moet ik nu doen? Moet ik hem vertellen dat ik verliefd op hem ben en verkering vragen of kan ik maar beter goede vrienden blijven?

Hoe zit het met hem? Weet je al of hij ook verliefd is op jou? Als hij niet wil, dan is de keuze natuurlijk heel gemakkelijk. Probeer daar eerst eens achter te komen. Je hoeft dat niet rechtstreeks te vragen, je kunt ook voorzichtig informeren via een vriendin of vrienden van hem. Of kijk eens hoe hij reageert als je hem wat vaker aanraakt dan normaal of iets langer in zijn ogen kijkt. Als hij geΓ―nteresseerd is, merk je dat vanzelf. Dan kijkt hij terug of reageert hij heel lief. Als je zeker weet dat hij ook verliefd is op jou, dan is jullie vriendschap alleen maar een voordeel. Jullie kennen elkaar al en kunnen dus gemakkelijker over gevoelens praten. Vertel hem dan dat je bang bent dat een eventuele verkering jullie vriendschap kapot kan maken. Dan kunnen jullie daar meteen afspraken over maken.