Ik zit met een probleempje, namelijk: er is een jongen bij mij op school die ik echt heel erg leuk vind. Zo leuk heb ik nog nooit iemand gevonden! Ik was ook over m’n toeren toen we vaak oogcontact kregen en steeds hoi tegen elkaar gingen zeggen.

Het klinkt echt belachelijk, maar ik was/ben er echt blij mee! Alleen… nu heb ik ontdekt dat hij waarschijnlijk een vriendin heeft. Die woont in een ander land, maar ze mailen wel met elkaar en zo. Dat deed mij wel pijn, want ik dacht dat er echt iets was tussen ons. Hij zei ook tegen iemand anders dat hij me leuk vond, dus nu ben ik in de war. Het is heel vervelend, want ik vind hem nog steeds echt super! Wat moet ik nu doen?Anoniem

Je hebt ontdekt dat hij ‘waarschijnlijk’ een vriendin heeft. Hoe ben je dat te weten gekomen? Van horen zeggen? Er doen soms de wildste verhalen over mensen de ronde. Het feit dat hij ‘een’ vriendin in een ander land heeft, wil nog niet zeggen dat het ‘zijn’ vriendin is. Als jullie al zo lang een oogje op elkaar hebben, dan wordt het onderhand wel eens tijd om actie te ondernemen. Zeg hem dat je hem leuk vindt, vraag hem een keer mee uit of probeer een afspraakje met hem te maken. Als hij daar op reageert, dan is in elk geval duidelijk dat hij ook een oogje op jou heeft. Zodra jullie dan een keer samen op stap zijn, kun je gewoon aan hem vragen hoe dat nou precies zit met die vriendin. Dan kun jij ook weer rustig slapen!