Wij zijn twee nieuwsgierige meiden en hebben wat brandende vragen:
1. Hoe krijgt een jongen een erectie (stijve)?
2. Hoe vaak kan je klaarkomen?

3. Wat is een clitoris?
4. Wat is dat gevoel dat je krijgt als je naar een pornofilm kijkt?
5. Wat is een libido?
6. Wat is een normale leeftijd om ontmaagd te worden?
7. Is het waar dat je op dezelfde leeftijd als je moeder ongesteld wordt?
2 meiden

1. Als een jongen opgewonden raakt, stroomt er bloed naar zijn penis. In de penis zitten twee sponsachtige zwellichamen die zich volzuigen met bloed. Daardoor wordt de penis stijf. Als de penis stijf is, sluiten de bloedvaten weer waardoor de penis nog een tijdje stijf blijft.
2. Dat verschilt van persoon tot persoon. In principe kan iedereen – met een pauze tussen de orgasmen in – meerdere keren klaarkomen. Voor jongens is dat iets moeilijker dan voor meisjes omdat ze elke keer opnieuw een erectie moeten krijgen. Meisjes vinden het vaak niet prettig om direct door te gaan na een orgasme doordat de clitoris dan heel gevoelig is, maar als je even wacht wordt die gevoeligheid vanzelf minder. 
3. De clitoris is het gevoelige plekje aan de bovenkant van je binnenste schaamlippen. Het voelt als een klein knobbeltje en zorgt ervoor dat vrouwen een orgasme kunnen krijgen. 
4. Of je er nu aan denkt, er over leest of er naar kijkt, van seks raak je vaak opgewonden. Het voelt meestal als een prettige kriebel tussen je benen. Naarmate je meer opgewonden raakt, worden je schaamlippen dikker, je tepels hard en wordt je vagina vochtiger. 
5. Libido is hetzelfde als behoefte aan seks. Iemand met een hoog libido heeft veel zin in seks, iemand met een laag libido heeft dus weinig zin in seks. 
6. Er is niet zoiets als een normale leeftijd om ontmaagd te worden. Het is belangrijker dat je die beslissing neemt op basis van je gevoel: ben je eraan toe om voor het eerst seks te hebben en is deze jongen ook écht degene met wie je dat speciale moment wilt beleven? Luister naar je verstand en denk aan voorbehoedmiddelen.
7. Het gebeurt inderdaad vaak dat meisjes rond dezelfde leeftijd ongesteld worden als hun moeder, maar dat wil niet zeggen dat dat ook altijd gebeurt. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Ik schaam me voor mijn lichaam