Condoomnieuws op deze maandag: een kwart van de 16-25 jarigen heeft soms seks zonder condoom, terwijl ze het eigenlijk wel met condoom wilden doen. Veel jongeren hebben vaak helemaal geen condoom op zak en vinden het hartstikke moeilijk om erover te beginnen. Dat blijkt uit onderzoek van SOA Aids Nederland.

Het ideale condoommoment
Uit onderzoek blijkt ook dat de helft van de jongeren het prettiger vindt als de ander als eerste het gebruik van een condoom ter sprake brengt. 30% van de jongeren denkt vooruit en wil vóór de seks condoomgebruik met hun lover besproken hebben. Maar ook weet 30% helemaal niet wat het beste moment is om een condoom om te doen. Vandaag begint een campagne met als thema ‘begin over condooms voordat je broek uit is’. Die zie je komende weken vast een keer langskomen op tv!  

Geen condoom op zak
Bijna de helft van de meiden tussen de 16 en 25 jaar heeft nooit een condoom op zak. Slechts 8% is voorbereid op een spontane vrijpartij, want die hebben altijd een condoom bij zich. Voor ons reden genoeg voor een poll op Girlz.nl! Oh en check ook nog even de smoezen top 10!