In je hoofd heb je al de diepste, langste en meest romantische gesprekken met hem gevoerd… Maar kom je hem tegen in real life, dan klap je dicht en weet je geen woord meer uit te brengen! Pff, praten met je crush is makkelijker gezegd dan gedaan… GIRLZ to the rescue! Wij geven je 8 tips voor meer zelfvertrouwen.

 

 

1. Wees niet bang voor awkward momenten
Waarschijnlijk voel je je nog niet op je gemak bij je crush, omdat je voor je gevoel slecht bent in zomaar ‘even een praatje’ maken. Laat die angst los! Accepteer dat het in het begin misschien even ongemakkelijk is, maar weet dat je hier gewoon even doorheen moet. Het komt echt wel goed!

2. Werk aan je zelfvertrouwen
Oké, dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het zal je uiteindelijk echt helpen. Wat het ook is wat jou happy met jezelf maakt: doe het! Misschien neemt het even wat tijd in beslag, maar het is zeker de moeite waard.  

3. Start langzaam…
Begin bijvoorbeeld met aan random jongens te vragen hoe laat het is. Het is een kleine stap, maar op deze manier raak je er steeds meer aan gewend zomaar tegen een vreemde te praten. En uiteindelijk je crush!

4. Houd jezelf voor de gek
Neem jezelf voor te doen alsof je ‘gewoon een vriendschap’ met je crush wilt beginnen. Hij is gewoon een jongen die je wel aardig vindt. Op deze manier zal er minder druk op het gesprek liggen en kun je je gewoon focussen op het aardig tegen hem zijn-gedeelte. Alleen maar denken aan hoe leuk hij is zal je nog meer nerveus maken… En dat wil je niet!

5. Hij is ook maar een mens!
Hij is geen God of celeb… Gewoon een simpele jongen. Tegen hem praten kan dus best

6. Stop met de spanning op te bouwen
Als je het moment maar blijft uitstellen, wordt de spanning eromheen groter en groter en maak je de situatie erger dan het is. Je wilt alleen tegen hem praten, meer niet! Probeer er niet aan te denken en zo min mogelijk te analyseren wat er kan gaan gebeuren. Just do it!

7. Hij is ook nerveus
Waarschijnlijk is hij net zo zenuwachtig als jij.

8. Exit negatieve gedachtes
‘Hij is zo perfect, hij zal nooit tegen me praten…’ Stop met zo te denken! Als je iemand leuk vindt, zie je alleen de goede eigenschappen van iemand. Maar vergeet niet dat iedereen zijn minpuntjes heeft. Niemand is perfect! En waar maak je je nou eigenlijk druk om: een klein gesprekje?

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat hij je ziet staan