Als er íets is wat elke girl haat, is het wel liefdesverdriet. Je voelt je down, hebt nergens zin in en wilt het liefst de hele dag in bed blijven liggen met je tissuebox… GIRLZ to the rescue! Wij geven je tien tips hoe te dealen met een break-up.

1. Huil!
Krop je emoties niet op, maar laat ze gaan. Liefdesverdriet doet nou eenmaal pijn en het slaat nergens op om te doen alsof het goed met je gaat. Want dat gaat het nou eenmaal niet! Probeer jezelf wel te kalmeren na twee dagen, want voor altijd blijven huilen helpt natuurlijk óók weer niet…

2. Spreek af met je BFF’s
Zo kun je er met hen over praten. Echte vriendinnen zullen begrijpen dat je het even moeilijk hebt en naar je luisteren. Maar probeer ook afleiding bij hen te vinden en niet alléén over de boy of girl te praten. Dit is goed voor jou en fijner voor je friends!

3. Delete hem of haar!
Om over je ex heen te komen is het slim om alles wat je aan de persoon doet herinneren te verwijderen. Heb je spullen van hem of haar op je kamer? Verzamel deze dan en stop ze in een doos. Ook is het goed om al jullie foto’s te deleten en degene van Facebook of Instagram te verwijderen. Dit is of course superlastig, maar het zal je echt helpen! En als het nog een te grote stap voor je is zou je kunnen beginnen met de Facebook-updates van je ex uit te schakelen. Zo komt er in ieder geval niets meer van hem of haar op jouw tijdlijn te staan.

4. Schrijf de nadelen op
Bedenk wat eigenlijk helemaal niet zo leuk is aan de persoon en schrijf deze punten op. Je zult zien dat het helpt!

5. Verander gewoonten
Begin bijvoorbeeld met een bepaalde hobby of verander desnoods van luchtje. Hiermee doorbreek je gewoonten die je doen herinneren aan de tijd toen je nog samen was met je ex.

6. Luister vrolijke muziek en kijk grappige tv-programma’s
Het is dan wel verleidelijk om romantische films te gaan kijken en zielige liedjes te luisteren, maar doe dit niet! Je zult je alleen maar afvragen waarom jouw relatie geen happy ending heeft gekend… Plus: je verdrietige emoties worden versterkt. Kijk in plaats daarvan naar leuke tv-programma’s en luister naar vrolijke muziek. Zo word je weer wat happier en krijg je meer energie!

7. Ga sporten
Dit helpt echt! Bij bewegen komt het stofje endorfine vrij en dit is het gelukshormoon. Hierdoor zal je je niet meer zo down voelen.

8. Skip een rebound
Misschien ben je geneigd om meteen weer op zoek te gaan naar een nieuwe boy of girl. Je mist het knuffelen, zoenen en de aandacht van iemand… Maar toch is het het beste dit niet te doen. Waarschijnlijk zal je je oude liefje alleen nog maar meer missen, en dat wil je niet! Blijf dus gewoon eventjes een single lady. Zo kun je écht over hem of haar heen komen.

9. Onderneem dingen
Blijf niet op je kamer zitten, met pakken zakdoekjes en luisterend naar zielige muziek… Doe je huiswerk, ga sporten, shoppen en ga uit. Zo blijf je bezig en heb je niet eens tijd om aan je ex te denken!

10. Laat de tijd zijn werk doen
Liefdesverdriet is iets dat moet slijten. Misschien denk je nu dat je echt nóóit meer over hem of haar heen zult komen, maar je zult zien dat je je over een tijdje alweer een stuk beter voelt!

Lees ook: Liefdesverdriet