Jij en je crush appen elke dag en flirten al een tijdje met elkaar. Maar dan hoor je ineens dat hij met iemand anders date en ze zelfs al bijna een relatie hebben! What to do?

1. Word niet boos op de andere girl
Natuurlijk ben je jaloers… dat is heel logisch. Maar probeer je toch in de situatie van het meisje in te leven en je woede niet meteen op haar af te reageren. Stel, deze boy had jou gedatet. Dan waren er vast ook andere girls die hier niet zo blij mee waren geweest… Het meisje in kwestie doet dus niks fouts door jouw crush te daten.

2. Jaloezie
Oké, misschien helpt bovenstaande tip niet helemáál, want jaloezie is een natuurlijke emotie en emoties kun je niet zomaar even stopzetten. Maar probeer tóch gewoon aardig tegen de andere girl te blijven en het niet te laten merken. Nogmaals: ze heeft je niks aangedaan.

3. Neem geen wraak
Misschien smeed je sneaky plannetjes om een break-up tussen de twee te veroorzaken, maar toch is het beter dit niet te doen. Geef je crush en zijn nieuwe vriendin de ruimte. Met hem flirten om haar boos te maken is of hem jaloers proberen te maken met een andere boy is ook geen goed idee: het zal alleen maar lijken of jij op zoek bent naar drama…

4. Schakel Facebook-updates uit
Plaatst je crush continu foto’s van hem en zijn vriendin en maakt het je verdrietig? Dan kun je het beste zijn Facebook-updates uitschakelen. Je kunt heel simpel naar zijn profiel gaan en rechtsboven op ‘volgend’ klikken, zodat het vinkje verdwijnt. Zo zal je zijn foto’s niet meer op je tijdlijn kunnen zien en merkt hij hier verder niks van!

5. Blijf your amazing self!
Misschien denk je dat je crush je leuker vindt als je op zijn nieuwe girlfriend gaat lijken, maar dit is een verkeerde gedachte. Of hij je nou datet of niet: het verandert niets aan hoe amazing jij bent! En bovendien verdien je gewoon iemand die jou leuk vindt om wie je bent. Echt, er is helemaal niets mis met je!

6. Wacht een tijdje
Wie weet is het over een paar weken alweer uit tussen je crush en zijn nieuwe vriendin. Je kunt even wachten en kijken hoe het loopt. Lijkt het erop dat de twee elkaar echt gevonden hebben en het nog lang niet uit zal gaan? Dan kun je hem het beste vergeten en niet aan hem blijven hangen. Misschien maar beter ook, want wil je wel een jongen die met je flirt en spelletjes met je speelt?

Lees ook: Help! Waarom vindt hij me niet leuk?