Heb jij een crush op een boy die jou totaal niet ziet staan? Bijna elke girl maakt dat wel eens mee. Je haalt alles uit de kast om hem duidelijk te maken dat je hem leuk vindt, maar hij reageert er niet op. Vervolgens maak je jezelf helemaal gek met de vraag waarom hij je nou niet leuk vindt. Lees hier wat de reden kan zijn.

Je doet te hard je best

Natuurlijk wil je duidelijk maken dat jij de perfecte match voor hem bent, maar overdrijf niet. Het is vast niet jouw bedoeling om over te komen als een girl die makkelijk te krijgen is. Jongens houden ervan om op een meisje te ‘jagen’.

Met deze flirttips gaat je crush sowieso voor je vallen…

Je bent altijd in zijn buurt

Het is goed dat je er altijd voor hem wilt zijn, maar het is beter om af en toe afstand te nemen. Als je altijd bij hem in de buurt bent, kan hij misschien een beetje gek van je worden. Door hem vaker met rust te laten, maak je jezelf aantrekkelijker en kan jouw crush ook eens het gevoel krijgen dat hij je mist.

Je bent niet zijn type

Hier kun je helaas niets aan doen. Alle boys hebben hun eigen beeld van een droomgirl en het kan zijn dat jij niet in de buurt daarvan komt. Je moet jezelf ook niet veranderen voor een jongen. Probeer hem te vergeten en zoek iemand die jou perfect vindt zoals je bent.

Je zit in zijn friendzone

Hij ziet jou als een gewone vriendin. Praat hij met jou over andere meisjes die hij leuk vindt of vertelt hij verhalen met vieze details? Dan is de kans groot dat hij alleen vrienden wil zijn en jou niet ziet als een meisje waar hij indruk op moet maken.

Hij vindt iemand anders leuk

In dit geval kun je nog zo hard je best doen, als hij zijn zinnen heeft gezet op een andere girl, zal hij niet zo snel voor jou vallen. Heeft jouw crush zelfs al een relatie, dan moet je hem maar helemaal uit je hoofd zetten.

Hij vindt jullie te verschillend

Soms vindt een jongen jou wel leuk, maar vindt hij dat jullie op sommige punten te verschillend zijn. Hij is bijvoorbeeld superserieus en jij houdt meer van lol maken. Of hij houdt van hele andere dingen dan jij.

Lees ook: 7 signalen dat iemand wél een crush op je heeft!

Hij is homo

Het kan zijn dat hij er nog niet openlijk voor uit komt of het zelf nog niet accepteert, maar dit kan een reden zijn waarom hij niet op jouw flirtpogingen ingaat. Het is lastig om hierachter te komen, maar vaak kun je het toch aan kleine dingen merken.

Hij stelt belachelijke eisen

Er zijn boys die zichzelf iets te geweldig vinden en daarom ook niemand goed genoeg vinden. Hij verwacht een hele hoop van zijn toekomstige girlfriend, ook al is dat onrealistisch. Vergeet deze jongen. Hij komt er ooit nog wel achter wat voor een kans hij heeft laten lopen.

Hij wil nu geen relatie

Dit heeft niks met jou te maken. Misschien is het net uit met zijn vriendin of wil hij zijn vrijgezelle leven niet opgeven. Het kan zijn dat hij jou juist ontwijkt omdat hij bang is dat hij jou te leuk gaat vinden.

Hij wil jullie vriendschap niet verpesten

Jullie vriendschap is zo belangrijk voor hem, dat hij niet wil riskeren om die te verpesten door na te denken of hij meer voor je voelt. Hij is bang om de speciale band die jullie hebben kwijt te raken.

Hij weet niet dat je hem leuk vindt

Hoe raar dit misschien ook klinkt, sommige jongens zijn echt blind voor hints. Hij weet pas dat je hem leuk vindt als je dat letterlijk tegen hem zegt. Er zit dus niks anders op dan hem mee uit te vragen.

Er is een groot leeftijdsverschil

Ben jij 16 jaar en is hij al 25? Dan is de kans groot dat hij alleen al uit jouw buurt wil blijven omdat hij bang is voor de reacties van andere mensen.

Hij vindt zichzelf niet goed genoeg

Sommige boys denken dat ze het niet waard zijn om een mooie vriendin te krijgen. Of hij heeft iets naars meegemaakt in een eerdere relatie en is bang als iets te goed lijkt om waar te zijn.

Hij is bang om je mee uit te vragen

Dit klinkt misschien stom, maar zelfs als een jongen weet dat je hem leuk vindt, kan het zijn dat hij je niet mee uit durft te vragen. Pfff, jongens!

Lees ook: Vindt hij mij leuk?

Beeld 123RF