Er is een jongen, M., en daar heb ik mee gezoend en zo. Gisteravond is hij weer langsgekomen. We gingen aan het water op een steiger zitten, het was echt gruwelijk romantisch met de maan erbij.

Maar goed, hij heeft mij daar verkering gevraagd en nou heb ik met m'n stomme kop ja gezegd, terwijl ik die gozer net drie à vier dagen ken. Gewoon zo stom van me. Nu heb ik dus met hem. We hebben meer dingen gedaan dan gezoend: ik heb hem afgetrokken omdat hij dat wilde, maar ik wilde dat eigenlijk niet. Ik was echter bang dat hij boos zou worden. Hij wilde eigenlijk al vrijen op de steiger. Hij had zelfs condooms mee, maar daar heb ik nee tegen gezegd. Ik ben pas 14. Ik vond het echt hartstikke ranzig om hem af te trekken, en dat kwakkie van hem al helemaal, gadverdamme. Ik heb nu echt een rotgevoel en voel me best gebruikt, omdat ik net een uurtje met hem had toen hij al over seks begon. Toen ik thuiskwam ben ik meteen naar boven gegaan en heb ik zijn vriend ge-smst. Ik kan alles bij hem kwijt, hij is gewoon echt een hele goede vriend voor me. Jammer genoeg was hij heel erg teleurgesteld dat ik opeens met z'n vriend had. Ik weet de laatste tijd niet meer wat ik wil. Ik lijk vooral alles te doen wat ik níet wil. Dit gaat gewoon de verkeerde kant op. En dat met M…. Ik weet echt niet wat ik moet. Toen hij me gisteren naar huis bracht, zat ik echt super erg te twijfelen of ik moest zeggen dat ik het allemaal te snel vond gaan. Vooral omdat ik hem pas een paar dagen ken. Maar dat heb ik dus niet gezegd. Ik vind het gewoon heel erg rot, vooral omdat ik niet verliefd op hem ben maar op iemand anders. Dit is gewoon zo fout. Ik wil M. geen pijn doen, want het is best een gevoelige jongen. Maar ik kan toch niet bij hem blijven tegen mijn zin? Dat is voor hem wel leuk, maar voor mij niet. Ik weet het echt allemaal niet meer. Ik kom er niet uit. Ik ga vanavond naar zijn vriend toe en M. komt ook. Ik ben bang dat ik hem ga ontwijken. Ik wil dit echt niet, maar ik durf het niet te zeggen. Ik voel me rot en gebruikt… Help mij please…Meisje met rotgevoel

Er zijn een heleboel redenen waarom je níet met hem door moet gaan. De eerste en belangrijkste: je bent niet verliefd op hem! En daarna: omdat je je gebruikt voelt, omdat je twijfelt aan de keuzes die je op dit moment maakt, omdat het te snel gaat… Zeg hem dat je hier niet mee kunt doorgaan omdat je niet verliefd op hem bent. En neem dan voor jezelf even een pauze: een maand of zo geen vriendjes, verliefdheden of andere dingen waar je later spijt van kunt krijgen. Besteed in die tijd veel aandacht aan jezelf en leer weer opnieuw te luisteren naar je gevoel. Zegt je gevoel dat iets niet klopt of voel je je niet prettig bij iets of iemand? Stop er dan mee. Je kunt alleen opnieuw naar je gevoel leren luisteren als je moeilijke situaties een poosje vermijdt. Doe je dat niet, dan gebeuren er weer dingen waardoor je aan jezelf gaat twijfelen. Gun jezelf dus die pauze, dan weet je straks beter wat je moet doen.