wat is aftrekken sperma doorslikken condooms kopen condoom pijpen voorbehoedsmiddelen banaan sperma condoom eerste keer hoe moet je pijpen piemel past niet condoom vastzitten vagina fappen onveilige seks te jong voor seks seks leeftijd

Talk: ‘Het sperma loopt eruit?’

Als ik het met mijn vriendje doe en hij klaar is, zit ik rechtop en komt er allemaal sperma uit mijn vagina. Help!

Na de seks loopt de sperma eruit, is dat normaal?

Ik heb een vraagje: als ik het met m’n vriend doe (we doen het zonder condoom) en ik ga rechtop zitten als we klaar zijn, loopt er allemaal sperma uit mijn vagina. Is dat normaal?

Gebruik een condoom, dat helpt!

Een condoom beschermt niet alleen tegen onbedoelde zwangerschappen en soa’s, het heeft nog een voordeel: het sperma komt netjes in het condoom terecht. Als je klaar bent, leg je er een knoopje in en alles is netjes opgeruimd. Als je zonder condoom vrijt (waarom gebruiken jullie eigenlijk geen condoom, weet je zeker dat hij geen soa heeft?), en hij komt klaar, dan komt het in je vagina. Sperma is de vloeistof die de zaadcellen samenhoudt. Het zijn alleen de zaadjes die naar je baarmoeder zwemmen om daar een eventueel aanwezig eitje te bevruchten. De rest van het sperma blijft dus in je vagina en loopt eruit zodra je rechtop gaat zitten of staan. Het helpt als je direct na het vrijen naar de wc gaat of even gaat douchen en alles goed wegspoelt. Het is wel belangrijk om jezelf te beschermen van zwanger raken, dus let wel op dat jij een vorm van anticonceptie (zoals: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, of het spiraaltje) gebruikt!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: iStock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij hier ook last van?

Gerelateerde artikelen