Ik heb een probleem. Mijn beste vriendin heeft een vriendje dat haar echt een beetje verwaarloost. Hij geeft aandacht aan elk meisje behalve aan mijn vriendin en het irriteert mij ook echt dodelijk.

Ik en heel veel andere mensen vertellen haar ook dat ze het beter kan uitmaken, uitmaken, dan doet hij opeens weer lief. Alsof hij kan ruiken dat ze het uit wil maken. Dus ze blijft aan hem hangen. Ik wil mijn vriendin helpen, maar weet niet hoe, want hij palmt haar in. Weten jullie hoe ik haar kan helpen?

Dit is echt een keuze die ze zelf moet maken. Als vriendin kun je haar nog zo vaak vertellen dat hij niet goed is voor haar, liefde maakt nu eenmaal blind. Maar als jij haar vriendje ook goed kent, zou je eens tegen hem kunnen zeggen dat hij wel wat meer aandacht aan zijn vriendin mag besteden. Dat hij haar te vaak verdrietig maakt en dat ze erover denkt om het uit te maken. Misschien is dat voor hem een reden om beter zijn best te gaan doen of om het zelf uit te maken als hij het niet kan opbrengen om haar meer aandacht te geven.  

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: Help! Ik mag het vriendje van mijn BFF niet