Ik ben een meisje van 13. Ik heb een heel lief vriendje, alleen doet hij best raar. Maar pasgeleden heb ik daar iets van gezegd en sindsdien doet hij ook heel leuk. Hij heeft in het begin dat we verkering hadden heel rare dingen bij me gedaan waarvan mijn vriendinnen zeggen dat dat niet normaal is.

Hij komt vaak bij mij thuis (ik kom helemaal niet vaak bij hem) en kust me best vaak waar mijn ouders bij zijn. Ik probeer dat te voorkomen, maar dat lukt niet altijd. Pasgeleden zei mijn moeder dat we hier nog te jong voor zijn en dat we net een stel kleffe pubers zijn. Dat zegt ze dan wel als hij weg is. Ze zegt ook dat ik een grote mond heb als hij bij me is. Ze zegt dat als het nog langer zo doorgaat, hij niet meer mag komen (snik). Hebben jullie een advies voor mijn vervelende moeder en mijn vriendje (dat ik nog langer wil zien)? Stiertje

Hij heeft zijn gedrag veranderd toen je er iets over zei. Dan kun je toch ook zeggen dat je moeder het niet leuk vindt als jullie klef doen waar zij bij is? Dat maakt de situatie thuis in elk geval al een stuk gemakkelijker, vooral als je dan ook nog rekening probeert te houden met wat je moeder ziet als een grote mond. Wat betreft die andere β€˜rare’ dingen: je zegt niet wat hij doet. Zolang jij daar geen slecht gevoel bij krijgt, is het misschien niet zo abnormaal als je vriendinnen zeggen. Maar als jij je daar niet prettig bij voelt, moet je er toch iets van zeggen. Want je moet nooit dingen doen die je zelf niet wilt. Blijkbaar is hij bereid om rekening te houden met wat jij wel of niet prettig vindt, er is dus geen enkele reden om er niet met hem over te praten. Daardoor kan het alleen maar beter worden tussen jullie.