Ik ben verliefd op een jongen, J, en hij vindt mij ook leuk. Ik dacht: ik ga hem verkering vragen, want we zijn verliefd op elkaar, maar hij zei ‘nee’.

Dat heb ik geaccepteerd. Later zei hij dat hij niks met mij wilde omdat hij bang was dat hij uitgelachen zou worden. Wat kan ik eraan doen dat hij zich gewoon veilig voelt bij mij zonder dat hij uitgelachen wordt?

Jullie kunnen natuurlijk eerst rustig kijken of jullie het samen ook echt leuk hebben voordat jullie aan anderen laten weten dat jullie verkering hebben. Als het dan over een paar weken of maanden nog steeds goed gaat, kun je het aan de buitenwereld laten merken. Dan kan hij ook aan het idee wennen dat hij voor het eerst in zijn leven verkering heeft. Soms vinden jongens het nu eenmaal moeilijk om aan de buitenwereld te laten zien dat ze verliefd zijn. Dan is een meisje het namelijk gelukt om hun stoere imago te breken. En dan zijn ze bang dat ze uitgelachen worden door hun vrienden. Praat er eens met hem over en zeg hem dat je hem de tijd wilt geven om het rustig op te bouwen. Misschien dat hij dan wel durft.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: Hoe vraag ik hem verkering