Ik was heel lang verliefd op een jongen en hij vond mij ook heel erg leuk. Toen heeft hij mij gevraagd, maar toen hij mij vroeg had hij nog met iemand anders.

Toen heb ik het uitgemaakt. Een paar maanden later hadden we weer, maar hij ging weer vreemd. Dat is al tot 3 keer toe zo gegaan, maar ik wil nog steeds met hem. Wat moet ik doen? Hij is zo lief…Anoniem

EΓ©n misstap, okΓ©. Een tweede keer; da’s wel heel erg stom. Maar een jongen die tot drie keer toe vreemdgaat… Blijkbaar doet hij dat omdat hij niet bang hoeft te zijn dat jij bij hem weggaat. Je vindt hem immers zo lief… Het mag duidelijk zijn dat je daar op den duur niet gelukkig van wordt. Dat vreemdgaan moet dus stoppen. Maak hem duidelijk dat het wat jou betreft de laatste keer is geweest dat hij is vreemdgegaan. Als hij het nog een keer doet, is het definitief uit. Als hij echt om je geeft, zal hij zijn leven beteren. Maar omdat je hem drie keer hebt vergeven, is de kans groot dat hij toch nog een keer in de fout gaat. Als dat gebeurt, zit er niks anders op dan standvastig te zijn en het echt uit te maken. Blijkbaar kun je hem dan niet vertrouwen en hebben jullie geen toekomst samen.