Allereerst wil ik even zeggen dat jullie blad super is! Nu mijn probleempje: ik heb begin 2010 een superleuke jongen ontmoet, het bleek dus dat hij mij ook leuk vindt.

We hebben een maand lang met elkaar afgesproken zonder dat we iets hadden en sinds eind maart hadden we met elkaar (hij is net 18 en ik bijna 15). Maar hij zit dus in zijn examenjaar 5-HAVO. Hij gaat de hele zomervakantie weg en daarna gaat hij in zijn eentje naar het buitenland voor ruim een halfjaar, om gewoon even weg te zijn van alles om hem heen. En nu hadden we een paar weken en toen hebben maar besloten om het uit te maken omdat hij voor té lang weg gaat. Maar dit was totaal tegen mijn zin! Wat moet ik nu doen?! Proberen het weer aan te krijgen en dan een halfjaar wachten? Ik weet het niet! ik heb echt veel voor hem over! x Anoniem

Hij gaat hoe dan ook minstens een halfjaar weg, of jullie verkering hebben of niet. Zelfs als het weer officieel aan zou zijn, zou dat geen garantie zijn dat hij je ook absoluut trouw is en nog steeds verliefd op je is als hij weer terugkomt. Hetzelfde geldt voor jou. Wie zegt dat jij in de tussentijd niet verliefd kunt worden op iemand anders? Nu lijkt dat onmogelijk, maar er kan veel gebeuren in 6-9 maanden. Misschien maak je het voor jezelf alleen maar moeilijker als je gaat proberen om het weer aan te krijgen. Je kunt natuurlijk wel tegen hem zeggen dat je heel veel van hem houdt, dat je hem heel erg zult missen en dat je op hem wacht als hij terugkomt. Dan weet hij in ieder geval dat het wat jou betreft wel serieus is. Als jullie echt van elkaar houden, springt die vonk heus wel weer opnieuw over als jullie elkaar weer zien!