Ik ben verliefd op een boy die gelovig is…

Ik heb pas geleden een jongen leren kennen genaamd M. Er bleek al snel dat er een klik tussen mij en M was en dus gingen we samen uit. Tijdens die date ben ik verliefd op hem geworden en hij heeft bekend ook verliefd te zijn op mij. Maar nu is er een probleem. Zijn ouders zijn niet zo fan van me. Hij is namelijk heel erg gelovig (christelijk) en ik niet.

Ik ben wel rooms-katholiek van huis uit. Nu zou je zeggen dat het probleem niet zo groot is omdat onze geloven niet zoveel verschillen, maar hij wil alleen iets met me beginnen als zijn ouders erachter staan. Maar ik kan in hun ogen nooit de perfecte vriendin voor hun zoon worden. Ik heb al gezegd dat ik iedere zondag naar de kerk wil gaan voor hem. Maar hebben jullie misschien nog meer tips hoe ik kan laten zien dat ik echt van hun zoon hou. Ik hoop echt dat dit online komt want ik weet niet wat ik moet doen.

Groetjes W.

Als hij ook verliefd is op jou, moet hij ook moeite voor jou doen. 

Jij bent niet de enige die moet laten zien dat je er moeite voor wilt doen. Dat moet je vriendje ook, hoe gelovig hij ook is. Hij moet ook laten zien dat hij echt van je houdt. Jij wilt voor hem elke zondag naar de kerk en moet laten zien dat je respect hebt voor zijn geloof. Zijn ouders zouden dat moeten waarderen en jou een kans moeten geven. Maar je vriendje moet ook zo sterk zijn om tegen zijn ouders te durven zeggen dat jij het meisje bent van wie hij houdt en dat hij voor jou kiest. Dat hij zich realiseert dat jij misschien niet de perfecte vriendin bent, maar dat liefde nu eenmaal niet altijd te sturen is. Zolang hij dat niet durft te zeggen, kan niemand zijn best doen. Jij niet en ook zijn ouders niet. Dus die eerste stap zal toch bij hem vandaan moeten komen. Jullie kunnen natuurlijk ondertussen samen jullie best doen om zijn ouders aan jou te laten wennen. Ga inderdaad elke zondag naar de kerk, laat zien dat je er bent en dat je je best wilt doen. Hoe graag ze misschien ook zien dat hun zoon een vriendin met hetzelfde geloof heeft, ze zullen er toch vrede mee moeten hebben dat je (in hun ogen) niet perfect bent, maar daar wel dicht in de buurt komt omdat je echt van hem houdt!

Beeld: 123RF

Lees ook: