L. heeft een tijdje een vriendin gehad en dat is nu in een break. Die vriendin wist dat L. mij ook leuk vond. We hadden al een paar keer gezoend.

L. is trouwens ook mijn achterneef. We hebben net uitgebreid staan zoenen en we sms-en en msn-en veel. Maar ik vind dit niet echt slim. Om deze twee redenen: hij heeft nog steeds een vriendin en hij is familie. Wat vinden jullie? I love him.Wanhopig meisje!

Als hij nog steeds een vriendin heeft, ook al zijn er grote moeilijkheden, moet je het niet nog ingewikkelder maken door ertussenin te gaan zitten. Laat hem eerst zijn eigen liefdesproblemen oplossen. Dan kun je altijd nog zien. De familiereden hoeft niet echt belangrijk te zijn; liefde tussen achterneef en -nicht mag. Het kan alleen lastig worden als je problemen met hem zou krijgen en je komt hem daarna nog vaak tegen bij familiebijeenkomsten. Maar voorlopig is daar toch nog geen sprake van. Want zoals jij schrijft: hij heeft nog een vriendin en met haar zal hij het toch eerst moeten uitmaken. Anders ben jij tweede keus en dat wil je toch niet zijn?