Ik heb al een half jaar een vriend. Wij hebben al een paar keer seks gehad en dit ging allemaal goed. Maar nu heb ik een probleem! Als ik hem aftrek of pijp, komt hij niet klaar!

We hebben er al over gepraat en hij heeft toegegeven dat hij nog nooit is klaargekomen daarbij. Wat kan ik hier aan doen? Ik wil dat het mij ook lukt! Want nu durf ik het niet meer te doen omdat ik me schaam omdat het bij mij niet lukt! Wat moet ik doen zodat het wel lukt? Mij

Als hij wel klaarkomt als hij zichzelf bevredigt of als jullie seks hebben, dan ligt het inderdaad waarschijnlijk aan de manier waarop jij hem aftrekt of pijpt. Maar dat wil niet zeggen dat jij het dan helemaal fout doet en dat je je daar nu meteen schuldig over moet voelen. Hoe moet jij weten wat hij lekker vindt als hij dat niet zegt? Misschien vindt hij het wel prettiger als je iets langzamer, sneller, harder of juist zachter… Het is geen schande om dat tijdens het vrijen te laten merken. Sterker nog: in jullie situatie is het juist heel vervelend dat hij dat niet doet. Dan ligt het niet aan jou dat hij niet kan klaarkomen, maar aan hem! De situatie wordt natuurlijk anders als hij nooit een orgasme krijgt, dus ook niet als hij zichzelf bevredigt. In dat geval is het verstandig om even naar de huisarts te gaan om te kijken of er niet iets lichamelijks aan de hand is.