Ik ben verliefd op een jongen. Ik probeer aardig te doen tegen hem, maar hij reageert altijd boos. Ik denk er soms over hem een brief te schrijven, maar dat durf ik niet.

Ik weet niet of hij een vriendin heeft. Ik fantaseer dat ik met hem zoen en wil verkering met hem, maar dat durf ik niet te vragen. Kun je me helpen, ik ben radeloos.12-jarig Leeuwtje uit Delfzijl

Waarschijnlijk vindt hij jou niet leuk, anders zou hij niet zo boos reageren. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij nog helemaal niet toe is aan verkering. Jongens zijn daar nu eenmaal wat later in dan meisjes. Je kunt natuurlijk proberen of je dat kunt veranderen, maar de kans dat dat lukt is klein. Probeer eerst eens wat meer over hem te weten te komen door vrienden van hem uit te (laten) horen. Misschien ontdek je dan wel dat hij helemaal niet zo leuk is als hij lijkt, of dat hij al een vriendin heeft. Als hij al bezet is, maak je sowieso geen kans. Is dat niet het geval, dan kun je proberen achter zijn 06-nummer te komen. Vervolgens zou je hem (anonieme) sms-jes kunnen sturen en kijken hoe hij reageert. Als je dan nog steeds verliefd op hem bent en hij reageert positief, dan kun je het risico nemen hem om verkering te vragen (of het door iemand anders te laten vragen). Reageert hij echter net zo boos als dat hij nu doet als hij jou ziet, zet hem dan uit je hoofd. Blijkbaar wil hij dan Γ©cht niet!