Ik zit met een probleempje. Ik ben heel erg verliefd op een jongen, alleen is er iets vervelends gebeurd. Via een vriendin van mij heb ik gehoord dat hij gezegd heeft dat hij alleen op knappe meisjes valt.

Ik vind sowieso dat het een beetje dom is als je alleen met iemand wil omdat hij of zij knap is, maar ja. Ik was echt heel erg gekwetst. Mijn vriendin wist niet of ze het mij moest vertellen, maar ik was toch te nieuwsgierig. Nu is het wel een beetje mijn eigen schuld, omdat ik het wilde weten. Ik wil het graag vergeten, maar dat lukt niet. En ik weet ook geen dingen van hem waar ik niet op val, dus een lijstje maken met mindere dingen aan hem helpt niet. Een gekwetst meisje

Hij zei dat hij alleen met ‘knappe meisjes’ wil… Had hij het toen nadrukkelijk over jou of over meisjes in het algemeen? Of denk jij onmiddellijk dat jij niet bij die ‘knappe’ meisjes hoort… Het is allemaal behoorlijk vaag. Want wat is mooi en wat is lelijk? Beter gezegd: wat vindt hij mooi en wat vindt hij lelijk? Je vriendin komt met een vaag verhaal over mooi en lelijk en jij denkt meteen dat je kansen voorbij zijn. Terwijl je eigenlijk helemaal niet weet of hij jou wel of niet leuk vindt. Geen reden dus om de moed te laten zakken. Er is niets veranderd. En als hij het wel over jou had, dan is het lijstje met minpunten heel gemakkelijk: hij is een oppervlakkige ….. die alleen naar de buitenkant kijkt. Daar vallen alle pluspunten tegen weg.